carter beauford

seeyouindisneyland
babası caz trompetçisidir. bu yüzden küçük yaşlarda cazla ilgilendi. ilk sahne deneyimini 9 yaşında, caz standartları ve miles davis - herbie hancock parçaları çalarak yaşadı. çok başarılı oldu ve düzenli olarak çalmaya devam etti. daha önceki kariyerinde başarılı bir lokal fusion gurubu olan secrets’la çaldı. sonra kariyerine efsanevi piyanist ramsey lewis’le devam etti. daha sonra dave matthews band’e katıldı.
carter’ın ateş saçan tekniği, ışık hızındaki single stroke rollları, double pedal kullanımı ve cross hand patternleri her performansında fanlarını şaşırtmaya ve hayran bırakmaya devam etmektedir.
carter beauford,1991 yılından beri,charlottesville virginia’da kurulan dave matthews band’in (dmb) davulcusudur. dmb,akustik gitar ve vokallerin yanında, inanılmaz keman ve saksafon partilerinin bulunduğu bir gruptur. lokal bir grup olmasına rağmen yetenek ve azim sayesinde,sistemi yenip, zamanla lokal olmaktan çıkıp, şovlarının parlaklığıyla, popülerliklerini yavaş yavaş, ağızdan ağıza yayılarak büyütmüşlerdir. grup ilk albümlerini "remember two things", 1993 yılında, canlı olarak kaydettiler. ve sürpriz olarak ilk başarıları kolej çevresinde sonra da ulusal boyutta geldi. bir yıl sonra,grubun büyük satış sağlayan albümü "under the table and dreaming"den çıkan hit single "what would you say" sayesinde carter çok daha geniş sayıda davulcu hayranlarına sahip oldu.




neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol