anna wierzbicka

seeyouindisneyland
polonya gdonsk doğumlu olan wierzbicka, wrocow üniversitesi müzik akademisi’nde prof. christian elssner’in sınıfından mezun olup halen prof. eva blahova ile çalışmaktadır. mayıs 2000’de gdansk’da düzenlenen uluslararası uzmanlık kursunda penata scotto’dan özel diploma aldı.

bir yıl sonra polonya’nın katawice şehrindeki silesian tiyatrosu’nda çaykovski’nin "yevgeni onegin" operasında "tatiana" rolünü icra etti ve karlav vary’deki 36. antonin dvorak yarışmasında 3.lük ödülü kazandı. 2002 yılında jaromerice’de yapılan 5. peter dvorsky uluslararası festivaline katıldı. aynı yıl içinde kuzey carolina’da charlotte kent orkestrası ile faure’nin requiem’inde ve gasieniec’s swieta jadwiga patronka porozumienia’da solo soprano olarak görev aldı.

2003 yılında trnava’da of mikulas schereider trnavsky’nin 18. uluslararası ses yarışması en iyi kadın sanatçı ödülünü aldı ve byom’da 1. adam didur uluslararası opera şarkıcıları yarışmasının finalisti oldu.

2005 yılında hollanda’da prag oda filarmoni orkestrası ve korosu ile mozart’ın "la clemanzadi tito" isimli eserinde "servilia" rolünü üstlendi ve cosi fan tutte’de söyledi. sanatçı çalışmalarına ve konser turnelerine yoğun olarak devam etmektedir.

http://www.klasiknotlari.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol