renaud dejardin

seeyouindisneyland
viyolonselist ve orkestra şefi renaud déjardin kariyerinin her iki yönünü en yüksek seviyede sürdürmektedir. orkestra provalarını yönetmesi ve solist olarak konserlere ve oda müziği konserlerine katılması birbirini takip eden büyük rahatlıkla sürdürdüğü faaliyetlerdir.

paris konservatuarı orkestra şefi birinci ödülü, leipzig bach yarışması ikinci ödülü veya rostropovitch yarışması beşinci ödülü olsun, tüm dünyada da çalsa, onun için önemli olan «birlikte çalmanın» mutluluğudur. senfonik müziğe olan tutkusu onu 13 yaşından itibaren marek janowski, bernard haitink, colin davis ve carlo maria giulini yönetiminde çalmasını sağlar. bu karşılaşmalar onu daha sonraki müzik seçimlerini etkileyecektir.

oda müziği aşığı olarak renaud déjardin piyanist marta godeny ile viyolonsel ve piyano repertuarının birçok eserini kaydetmiştir ve david grimal, renaud capuçon, vahan mardirossian, françois salque veya delphine bardin ile birçok festivallere katılmıştır.

renaud déjardin müzik eğitimini (doğduğu şehir) strasburg, paris konservatuvarları’nda, daha sonra piyano ve kompozisyon eğitimini aldığı abd stony brook üniversitesi’nde tamamlar. viyolonsel için öğretmenleri, mihaly temesvari, jean deplace, philippe müller ve timothy eddy olmuştur. 20 yaşında iken birçok prestijli uluslararası yarışma ödüllerini kazanır: 1996 helsinki paulo yarışması jüri özel ödülü; 1997 rostropovith yarışması özel mansiyonu.

on andan itibaren louvre ve midis musicaux du châtelet gibi önemli konser dizilerinde çalar. antibes genç solistleri, cannes midem, toulouse jacobins festivallerine katılır, new york carnegie hall’de ve radyo için çalar. 2000’de adami ve 2002’de «classica» dergisi tarafindan klasik yetenek keşfi (révélation classique) olarak seçilir.

müzisyenliğinin olgunlaşmasını tercih etmesi ile kendini birkaç yıl daha eğitimine adar. piyano, yazı ve beste ile ilgili çalışmaları dışında, orkestrasyon ve analiz birinci ödüllerini kazanır. tüm bu çalışmaları onu orkestra yönetimine sevk eder. paris konservatuvarı orkestra şefliği yüksek sınıfına kabul edilip, hocası zsolt nagy sınıfını birincilikle bitiren renaud déjardin haziran 2007’deki ilk yönetiminde orkestra şefi birinci ödülünü kazanır.

şef olarak ilk anlaşmaları film müzikleri kayıtları ile ilgilidir. 2006’da ircam’in agora festivali kapsamında ensemble court-circuit’yi yönetir, fransız gençler orkestrasının turneleri esnasında jean-claude casadesus’nün asistanlığını üstlenir ve paris mogador tiyatrosu’nda matthew bourne’un swan lake gösterisinde yardımcı orkestra şefi görevini yerine getirir. 2007 ve 2008 auvergne oda orkestrası ve israel contemporary players tarafından davet edilir.

renaud déjardin groupe banque populaire vakfı ödülüne sahiptir.


http://www.klasiknotlari.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol