antonello pellegrini

seeyouindisneyland
bir klarinet ustası olan antonello pellegrini, müzik çalışmalarına 17 yaşında iken maestro de renzis rehberliğinde başlamıştır. pescara müzik konservatuvarı’ndan (conservatoruim of music of pescara) yüksek akademik başarı ile mezun olmuştur ve yüksek öğrenimini i. capicchioni, p. borali ve a. pay gibi seçkin sanatçılar ile yapmıştır.

pellegrini, il’orchestra sinfonica abruzzese, ora, i musici dell’aquarium di napoli, amp, benedetto marcello, orchestra sinfonica di quito, orchestra sinfonica di loja (ecuador), orchestra sinfonica de napoli, orchestra da camera delle marche, chamber orchestra of izhevsk (rusya), orchestra di strasburgo, konzertburo of freiburg, orchestra sinfonica italiana, orchestra di minas gerais (brazilya), kaunas chamber orchestra (lituanya) ve the state orchestra of moldova gibi sayısız müzik topluluklarında 1. klarinet koltuğunun sahibidir.

ayrıca, 1988 yılında oluşturulan d’annunzio quintet ve 1992 yılında oluşturulan i fiati italiani-solisti teatini’nin kurucu üyelerindendir. pellegrini, bu toplulukların her biri ile italya, avrupa, kuzey ve güney amerika ve avustralya’da sayısız turne ve konserlerde sanatını icra etmiştir.

pellegrini ayrıca, teatro dell’opera di roma, b. barattelli, p. riccitelli’s concert society, rai di roma, accademia internazionale of imola, carnegie hall, ente musicale di ozieri, teatro salieri di legnago, the australian heidelberg orchestra, st. martin in the fields, the italian american cultural society of detroit (abd), stockholm radio, freiburg theatre (almanya), kulturnidom of nova gorica (slovenya), teatro universitario bolivar of loja, ufmg di belo horizonte (brezilya), mesocco (isviçre), vienna (avusturya) gibi ünlü orkestra ve topluluklarda müzikal görevler üstlenmiştir. tüm bunların yanı sıra, papa ii. john paul’a performansını sunmak üzere davet edilmiştir.

her biri ayrı ayrı ün yapmış a. pay, d. renzetti, milan’s la scala soloists, l. pavarotti, a. bocelli, f.mills, m. larrieu,v. parisi, g.taddei,w. a. kossuth, f. cossotto, v. mariozzi, e. stinchelli, s. rendine’nin yanı sıra diğer pek çok ünlü sanatçı ile birlikte çalışmıştır. bay pellegrini ayrıca, rai network-roma, ntv - kanada ve ekvator ulusal televizyonları için kayıt yapmıştır. ayrıca, mondo musica, verlags, iktius arcadia, bongiovanni, ve master vision plak şirketleri ile çalışmaktadır.

düzenli olarak, university of melbourne (melbourne üniversitesi), the australian national university (avustralya ulusal üniversitesi), the university of ottawa and detroit (ottowa ve detroit üniversiteleri), ufmg of belo horizonte brazil ve the national conservatorium of music (quito, ekvator) gibi kurumlarda konuk sanatçı olarak mastır dersleri vermektedir. kısa bir süre önce, ekvator’da düzenlenen 23rd international mitad festival’inde (23. uluslararası mitad festivali) klarnet çalmak üzere davet edilmiştir.

pellegrini, 2004 yılında maestro sergio rendine’nin özel daveti üzerine, marrucino theatre of chieti tarafından düzenlenen chieti (settimana mozartiana) teatro marrucino mozart festival’inde sanatsal alandaki etkinliklere katılmak üzere seçilmiştir. 2006 yılından bu yana, teatro marrucino chieti’de sanat bölümü müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

pellegrini, şu anda conservatorio perosi campobasso’da öğretmenlik yapmaktadır.


http://www.klasiknotlari.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol