aybek alimov

seeyouindisneyland
aybek alimov 1990 yılında özbekistan taşkent’te doğdu. 1997 yılında uspensky adlı devlet müzik okuluna yetenek sınavından geçerek keman bölümüne kabul edildi.

2001 yılında italya’da düzenlenen "the international children’s festival"ine katıldı.

2003 yılında bilkent üniversitesi müzik ve sahne sanatları fakültesi müzik hazırlık ilköğretim okulu’na tam burslu olarak kabul edildi, keman çalışmalarına dünyaca ünlü kemancı vanya milanova ile başladı.

okulun düzenlediği mintcho mintchev, valeriy paraskelov’un ustalık kurslarına aktif olarak katıldı. okul kapsamında ve okul dışında birçok resitaller verdi.

2006 mayıs ayında edirne’de düzenlenen "mimar sinan rotary kulubü uluslararası genç müzisyenler yarışması"na katılarak ikincilik ödülü kazandı.

2006 ekim ayında mersin’de düzenlenen "2. ulusal gülden turalı keman yarışması"na katılarak 2. kategoride ikincilik ödülüne layık görüldü. bu yarışmanın sonucunda bursa bölge devlet senfoni orkestrası ile 2007 şubat ayında, mersin devlet oda orkestrası eşliğinde ise 2007 nisan ayında konser verdi.

2007 temmuz ayında antalya’da düzenlenen "12th the international canetti music festival" kapsamında robert canetti ile çalışma imkanı buldu, konserler verdi ve festivalde 3. oldu.

aybek alimov 2009 yılı itibariyle bilkent üniversitesi müzik ve sahne sanatları fakültesi müzik hazırlık lisesi 3. sınıfında okumaktadır. keman çalışmalarını muhammedjan turdiyev ile sürdürmektedir.

http://www.klasiknotlari.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol