oscar lorenzo fernandez

seeyouindisneyland
oscar lorenzo fernandez 4 kasım 1897 tarihinde brezilya’nın rio de janerio şehrinde doğdu. anne ve babası ispanyol olan fernandez, çok genç yaşta (18) rainha mavra operası’nı besteledi. 1917 yılında, francisco braga, henrique oswald frederico nascimento gibi ustalarla teori, kontrpuan ve füg çalışmaya başladığı, ulusal music enstitüsüne girdi.

fernandez’in eserleri üç döneme ayrılır. 1922’ye kadar olan birinci dönemde, fransız empresyonizminin etkisi ve çift tonluluk görülmektedir. 1922’den 1938’e kadar olan ikinci dönem, eserlerinin en verimli dönemi olarak nitelendirilir.

eserlerinde folklorik temaların kullanılmasıyla, beyaz, siyah ve yerli etniklerin varlığını değerlendiren güçlü bir ulusalcılık hakimdir. imbapara senfonik şiirinin başlangıcıyla, büyük besteci olarak halk tarafından tanınması yine bu ikinci dönemde olmuştur. mato grosso’da, roquete pinto tarafından kaydedilmiş olan gerçek amerikan yerli temalarını kullanarak (özellikle vurmalı çalgılarda) büyük bir zenginlik elde etmiştir.

1930 yılında ise önemli eseri reisado do pastoreio’ya kendini adamıştır. bu eseri oluşturan üç bölümden biri olan batuque en ünlü parçadır ve diğerleri ile birlikte toscanini ve bernstein tarafından yorumlanmıştır.

http://www.klasiknotlari.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol