sınav yapılaçağıni duyunca neler oluyor

sensei t
kalbimiz hizli atmaya basliyor,atesimiz yukseliyor,ulan bi kar yagsa da sinav ertelense deniyor.
sosyal yasantimizi olusturan seyler kisisel cikarlardir diyodu meziyet hoca.bundan yola cikarsak ilkogretiminde cocugun kisisel cikari nedir?ogretmenin ona sevgi gostermesi,ona deger vermesi ’beveynlerinin’"afferilan sana" demesidir.cocuk bunlari elde etmek ne yapmasi gerekiyor? tabi ki sinavlardan yuksek not almasi gerekiyo...çocuk liseye geliyo.
ulaaan! yeter artik sinav sinav biraz baska seylerle ilgelenelim , gencligimizi yasayalim diyo ki bu sefer karsisina sinavlarin babasi cikiyor::"oss"
oyle bi sinav ki sinavin sonucunda sosyal statu kazaniyosun,toplum tarafindan fark ediliyorsun ve deger goruyosun.sinavda sicarsan olayin bitiyo...
bu universite de degismiyo ha haberiniz olsun!!
sonuc itibariyle egitim sistemmizden "sinavi" cikardigimizda geriye ne kaliyor.ne sevgi, ne deger,ne sosyal statu, ne de toplumsal degerler.tum bu insan yasamini ve varligini etkileyen seyler sinavlara baglanmisken sinav yapilagini duyunca heyecanlanmamak icin zombi olmak lazim.(insan bi yerde kopuyo tabi) boylece zombi toplumuna donuyosunuz.sonunda da bankalari hortumlayanlara saygi duyan bir "suru" olusuyor. iste bu sinav boyle bisii...
beatrix
universitelerde durum farkli. sinavlar zaten bellidir. sadece gununun gelip yikimin boyutlarini merakla beklemek kalir ogrenciye. sorulara bakilir ve genelde bo$ kagit verip cikilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol