nereden buldun

x
sonu 5 ve 0 (sıfır) ile biten yıllarda mal beyanında bulunulur. bulunmayanlar 3 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası ile yargılanır.
x
mal beyanında bulunacak kişiler:

seçimle iş başına gelen kamu görevlileri, bakanlar, noterler, türk hava kurumu,türk kuşu genel müdürlüğü ve türkiye kızılay derneği yöneticileri, genel ve katma bütçeli daireler, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlarda ve kit’ler de görevli memurlar, siyasi parti genel başkanları, vakıfların idare organlarında görev alanlar, kooperatiflerin ve birliklerinin başkanları, yönelim kurulu üyeleri ve genel müdürleri, yeminli malî müşavirler, kamu yararına sayılan demek yönetici ve deneticileri, gazete sahipleri ile gazete şirketlerinin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarları.

mal bildirimlerine, görevlilerin kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan taşınmaz mallan ile, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları yazılacak. borç ve alacaklar da belirtilecek.

milletvekili ve bakanlar bildirimlerini tbmm başkanlığına, memurlar çalıştıkları kurum personel başkanlığına, yüksek mahkemelerin daire başkan ve üyeleri mahkeme başkanlığına, noterler adalet bakanlığına, dernek yöneticileri, dernek genel başkanlığına verecekler. siyasî parti genel başkanları, yargıtay cumhuriyet başsavcılığına, belediye yöneticileri ve valiler ise içişleri bakanlığına verecekler. gazete sahipleri ile sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarları bulundukları yer en büyük mülkî amirliğine bildirimde bulunacaklar.



ps: cezalar yasa gereği paraya çevrilemiyormuş.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol