türk kurt kardeştir bunu bozan kalleştir

elma sekeriiii
sokak agzıyla yazılmı$ olan bu duvar yazısı çok basit görünse de aslında çok derin bir mana ta$ımaktadır.

bu yazıyı $i$li ve eyüp’ün arka sokaklarında; her yerde görebilirsiniz.
elindeki boya kutusuyla bunları sokak duvarlarına yazanlar, kendilerini gayet hür görmü$; ancak bir siyasetçi bile çıkıp sokaktaki insanımızın gösterdigi bu cesareti ve haysiyetli dik duru$u gösterememi$tir.

onca zamanlar, kom$uluk ettiginiz; birinizin ekmegini a$ ettiginiz insanları $imdi tutup da dü$man gibi görmek hangi insanlıga sıgar anlamıyorum. hele ki sizi birbirinize dü$man kılanları tutup meydanlarda alkı$lamanız sizin koyunlugunuzdan degil de nedir arkada$?!

açılım derken sıçılım yapmı$ olan, boyunları kopasıca o siyatçileri daha ne kadar $ak$aklayacaksınız? çok merak ediyorum.
elma sekeriiii
karde$lik kime göre neye göredir?

illa kan bagı bulunsun diyen dar görü$lülerin yanında; tüm insanların reel anlamda birbiriyle bir $ekilde uzaktan da olsa bagı oldugunu dü$ünen liberal görü$lü uzla$macı ve dünya insanı gözlükleriyle bakan görü$ler de vardır bu olaya.

kalle$lik... kime göre neye göredir?

bir digeriyle aynı vatanda ya$adıgını kabul etmeyenler midir?
birbirini karde$, hatta insan saymadan, birinin digerinin varlıgını dı$layıp dü$man olması mıdır?
yoksa aynı tabaktan yemek yiyenlerin birbirini çe$itli sadakatsizliklerle suçlayıp; aynı yerden yemek yememi$ gibi davranması mıdır?


oturup bir dü$ünün, insan oldugunuzu da unutmayın!
abdurrezzak bin reloaded
doğuda bedavadan hayat yaşayıp kaçak elektriklerle evini alttan ısıtanların suyu kaçak kullananların, devlet malına zarar verip bunu bi halt sanan pezevenklerin, askeri düşman gibi gören verilen hizmetin zerresini haketmeyecek insanların asla benimseyemeyeceği fikirdir. genel konuşmuyorum.
independence
turkiye cumhuriyeti insanlariyiz, severiz sloganlari. misal adliyeden cikan zanliya da "turkiye seninle gurur duyuyor" diye bagirmi$ligimiz vardir. ici bo$ olsun ya da dolu olsun hic farketmez, kafiyeli bir milliyetci cumle koyun onumuze, sabahlari kahvaltidan once bile yuksek sesle sokaklarda toplanarak bagirabiliriz bu slogani, kanimiz deli akar, cumlenin anlamini du$unmemize de gerek yok, sonunda kafiye varsa tamamdir.

i$te bu slogan da ne yazik ki ici bo$ olan sloganlardan bir tanesidir, ke$ke ici dolu olsaydi ama degil i$te.

dun her duvara "dunya turk olsun" yazan bireyin agzindan da cok rahatlikla duyabilirsiniz bu slogani, sonunda kafiye var cunku boru mu. oyle edebi bir milletizdir i$te. kotu bir niyetle soyleniyor demiyorum, sadece amacsizca niyetsizce sarfedile etkisiz cumlelerden biri diyorum. ke$ke ici dolu olsa diyorum ama yok i$te, havaya atiyorsun havada kaliyor hafifliginden oturu. oyle diyorum i$te.
delirtmeyinlanbeni
gereksiz bir slogandır. benim bir sürü kürt arkadaşım var ama hiç terörist arkadaşım yok.

konu türk-kürt ayrımı bilmemnesi falan değil. saptırmayın lan!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol