uzun sureli gürültülere kulağın alışmasi

independence
$oyle bir $eydir;

gece saat 02:30, yakinlarinizda bir yerde bir arabanin alarmi allahina kadar bagirir ve surekli bagirir, susmaz, bagirir, oter, kulaklari tirmalar, devam eder. saat 03:30 olmu$tur, tv izliyorsunuzdur, dizi izliyorsunuzdur, kitap okuyorsunuzdur ya da uyuyorsunuzdur bilemedim $imdi. neden sonra kulaginizi $oyle etrafa dogru yoneltirsiniz ve o allahin belasi araba alarminin halen caldigini duyarsiniz, oysa uzun zamandir araba alarmi calmaya devam etmekte fakat siz farkina varmamaktasiniz bu durumu. i$te rabbimin bir nimeti olarak kulak bu lanet gurultu kirliligine belli bir sure sonra ali$maktadir ve kulak ali$tiktan sonra o araba oturma odanizda bile otturse alarmini sizi hic germemektedir.

allah’in hikmeti i$te, sual olunmaz. cok dindar oldum bu entry de ben.
eldrun
o alıştığınız uzun süreli gürültü kesildikten sonra kulaktaki çınlamayla birlikte bir boşluk de hissi oluşur.
civeng
babamdan biliyorum ; özellikle baraj inşaatlarında arazide çalışan işçilerin veya araziye sürekli gidip gelen ( kontrol ve direktif amaçlı ) çalışanların, arazide çalışan ve çalışırken de ses çıkaran o kocaman araçların ( kamyonlar, dozerler, greyderler vs. ) sesine alışması...
elma sekeriiii
o ses bittiginde ise "hani lan ses nereye gitti" moduna girersiniz. o sesle o kadar bütünle$mi$sinizdir ki, o olmayınca mutlak bir sessizlik olu$masıyla "ooohh be" rahatlamasını ya$arsınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol