parti kapatmalarına referandum gerekliligi

independence
halkin ozgur iradesi ile secmi$ oldugu milletvekillerinin olu$turdugu partileri, yine milletin bizzatihi kendisinin kapatmasi gerekliligidir.

misal savcilik bir partinin illegal yollara saptigini tespit ediyor ve hakkinda anayasa mahkemesine dava dilekcesi veriyor. anayasa mahkemesi dava dilekcesini inceliyor ve davanin kabulune karar veriyor. i$te olay bundan sonra ba$liyor zaten.

bu durumda davayi goren anayasa mahkemesi eger alakali partinin kapatilmasi yonunde karar verecekse, yahut en azindan bu anlamda bir egilim icerisindeyse, bu durumda hic beklenmeksizin referandum’a gidilmelidir. boylelikle milyonlarin oylari ile meclise giren partiler, 11 ki$ilik bir mahkemenin 6 ki$isinin "kapatilsin" oyu ile kapatilamaz. muhakkak kapatilacaksa da yine milyonlarin oylari ile kapatilir. anayasa mahkemesi ba$kani kapatilmasi gerekliligini insanlara televizyonlar araciligi ile yahut basin bildirileri ile izah eder, gerisini halka birakir.

i$te boyle bir durumda o partinin kapatilmasi hak olur, kimsenin de giki cikmaz, kimsenin midesinde bir ek$ime yaratmaz, en azindan benim icin bu durum boyle.

alakali bir $ey icin;

(bkz: parti kapatmak)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol