cinsel tercihlerimizin diğerlerini ilgilendirmesi

alorarola
aslında ilgileri olduğu halde, ilgisizce yaklaşır gibi görünerek ilgi gösteren kişilere denilir. iyi ya da kötü sonucu farketmez. "sonuç"ta ilgi’dir.
greyfurt
"başkalarının yemek yeme tercihleriyle ilgilenmemiz onların yemeklerinde gözümüz olduğu anlamını taşımaz" deyişinden yola çıkarak doğal karşılanması gereken durumdur.

yanınızda arkadaş olarak taşıdığınız insanın elbetteki önce insanlığı sonrada diğer kişisel özellikleri ilgilendirir kişiyi. en büyük fantazisinin zambia güneşinde zebralarla sex yapmak olduğunu bildiği bir insana bakışı değişebilir belki kişinin, belki güveni azalır ona, belkide kendine güveni yoktur.

totalde bilmek ister insan, arkadaşı hakkında her zaman her şeyi. bazen saygısızca bazende hakkı olarak ama bence toplumun genel kabul görmüş eğilimlerinin dışında düşünen/hisseden insanları arkadaş olarak seçme/reddetme hakkına sahiptir birey. bu o bireyin birey olma yada toplumda kovaladığı statüye engel değildir. (yada engelsede bu onun seçiminin doğal sonucudur ve kabullenmelidir - bu cümlede savunduğum düşünceden çok realiteye dikkat çekmek istedim)

not: işbu entry "uç örnekler oldu ama hızlı yol alalım, ülke olarak uzay bizi bekliyor" doktrini gözetilerek hazırlanmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol