4 aralık 2009 türk eczacıları birliği eylemi

independence
dun tum turkiye’de gercekle$en eczacilar eylemi.

tum turkiye’de 25.000 den fazla eczane kepenk kapatti, sadece nobetci eczaneler acik kaldi. sebebi ise yeni cikanyasal bir uygulama. uygulamaya gore kimi ilaclarda buyuk fiyat indirimine gidildi, tamam super bir $ey. ama eczaci da diyor ki "karde$im ben bu ilaci 10 liradan aldim stoklarima ve stoklarimda daha bir suru var bu ilactan, ama sen simdi bana diyorsun ki ilaci 2 liraya satacaksin. peki benim tane basina 8 liralik kaybim ne olacak?".

eczacilar kendi acilarindan kesinlikle hakli, ancak bir diger yandan da artik insanlar kimi ilaclari cok daha ucuz fiyata alacaklar. hukumet de diyor ki "karde$im, sizin zarariniz bir $ekilde kar$ilanacak." ama akp hukumeti bu, dogal olarak kimse inanmiyor, kimse bu soze itimat etmiyor. bu sebeple de eczacilar turkiye genelinde dun eyleme gittiler i$te. halen ortada cozumlenmi$ bir konu yok ve eger bu konu cozume kavu$turulmazsa eczacilar birligi tum eczaneleri suresiz olarak kapatma karari da alabilir.
orqn
şimdi sözlükten öğrendiğim eylemdir.dışarıdayken etrafıma bakınan bir insanımdır halbuki.eczacıların haklı olduğu noktalar var tabi kendilerine göre ama haklarını almak istiyorlarsa çok daha ses getirici bir eylem yapmaları gerekecek.öyle kepenk kapatmaya falan kimse kimsenin hakkını vermez bu memlekette.
esrakesh
ezcacilara merak etmeyin, ben de can cekişiyorum diye seslenmeme sebebiyet veren eylem.

şöyle ki dün hasta yatağımdan zor kalkıp gittiğimde ne göreyim kampüsteki iki eczane de kapalı. ellerim bomboş, tarifi imkansız ağrılarla kıvrandım tüm gün. teşekkürler emeği geçen herkese.
greyfurt
eylem öncesinde nöbetçi eczanelerin açık olacağını düşündüğüm ve sonuçtada böyle olan seviyeli eylemdir. (hatta nöbetçi eczane sayısı iki katına çıkartılmış)

bir tarafta en basit eczanenin bile para basması, diğer tarafta’da "zararına satın" baskısı... iki tarafta haklı aslında. kimin daha haklı olduğunu yada nasıl uzlaşacaklarını göreceğiz. (merakla beklemekteyim)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol