bilmeden yorum yapmak

chef doeuvre
halkımızın çoğunluğunda görülen hastalık. bilmediği ya da yüzeysel bir şey duyduğu olaylar hakkında kendinden eminmişcesine konuşmak,bir fikir üretip ısrarla savunmak.
düşünme yoksunluğundan kaynaklanır.
elma sekeriiii
ya gıcık denilen tipler var ya, bu tür insanlardan çıkar genelde. durumu duymadan bilmeden konu$urlar. olayı daha da çok gererler. ba$ka da bir i$e yaramazlar.

al kafasını vur duvara.
esrakesh
yorum farkı ile karıştırılmamalıdır. maalesef benim guzel ülkemde bizden farklı şekilde bir şeylere açıklık getirmiş olanları hemen yaftalarız kimi zaman böyle.

şöyle ki ben bir olaya ondan farklı bir bakış açısı sunmuşsam ya da onun eylemlerinden başka anlamlar çıkarabilirsem ve bunlar onun pek işine gelmezse ben bilmeden konuşuyorumdur,yorum yapıyorumdur o zatın nazarında. orada burada şikayet eder durur sonra ağzı olan konuşuyor bu memlekette yahu diye.
simplist
bir konuda konuşurken farkına varmadan kendi yorumunu katmak.
şöyle örnekleyelim: buluşmaya gecikince "kusura bakma, bir sürü trafik ışığına takıldım" derseniz , bilmeden "yolda bir sürü trafik ışığı var ve ulaşımı yavaşlatıyor" yorumu yapmış olursunuz.
derseniz ki; bu başlık aslında bundan bahsetmiyor.. bu durumda benim düştüğüm durum "anlamadan yorum yapmak"tır.
yine derseniz ki; aslında bilmediği konu hakkında yorum yapmaktan bahsediyoruz.. benim düştüğüm durum "anladığı gibi yorum yapmak"tır. daha da zorlarsak "yüzeysel algı ile yorum yapmak"tır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol