25 kasım 2009 kamu emekçileri genel grevi

independence
turkiye’de bir nevi hayati durduracak olan ancak sonuna kadar savundugum hakli eylem, hakli grev.

kamu emekcileri haklarini istiyor, hukumet kulaklarini tikiyor, kamu emekcileri de anayasa tarafindan kendilerine taninan yasal hakki kullaniyor. durum bundan ibaret. ozetle car$amba gunu tum turkiye’de hayat duracak, kamu emekcileri durgun bir turkiye’de haklarini arayacak.

eger hukumet carsamba gunune kadar kamu emekci sozculerinin taleplerini yerine getirirse grev olmayacak.
nickten yana sansim yok
istanbul üniversitesi öğrencileri o gün dersleri boykot edecekmiş. başka okullarda var mı bilmiyorum ama buradakiler baya yırtınıyor.

-kardeeeş! boykot var geleyon nuuu?
-yok kız ocakta yemeem var.
peptid
gece 00,00 itibariyle gerçekleştirilmesine başlanan, haklı ve güzel eylem. belki dertlerini anlamak, anlatabilmek için kamu-senin tcdd yolcularına bıraktığı bildirgeyi buraya koymak lazım ki devam edelim.

"değerli vatandaşlarımız,
bizler türk memuru olarak vatandaşlarımızın doğduğu andan başlayarak, hayatının her anında, her alanında hizmet üretiyoruz.
ancak kamudaki her olumsuzluğun sebebi olarak da bizler gösteriliyor, günah keçisi ilan ediliyoruz.
iş bilmez iktidarların başarısızlıkları, kötü niyetli yöneticilerin beceriksizlikleri yıllarca sırtımıza yüklendi.
hastadan bulaşan virüs sebebiyle can veren doktor; kilometrelerce ötedeki köye ders vermeye giderken soğuktan donan öğretmen; haciz ihbarnamesini borçluya tebliğ ettiği için katledilen postacı; yangın söndürürken hayatını kaybeden itfaiyeci, ormancı; asayişi sağlarken şehit edilen polis, zabıta; raylara döşenen bombanın patlamasıyla şehit düşen makinist de biziz.
siyasi iradece her fısratta hizmet üretmemekle, yan gelip yatmakla suçlanan da biziz.
ekonomi büyürken ’ne katkınız var ki!’ diyerek bizleri görmezden gelenler, ekonomik krizin faturasını sırtımıza yüklediler.
yıllarca derdimizi anlatmaya, makul taleplerimizi hükümete iletmeye çalıştık ama bizlere hep kulak tıkadılar.
söz verdiler; sözlerinde durmadılar. imza attılar; gereğinin yapmadılar.
horlandık; itibarımız zedelendi ama hizmet üretmeye devam ettik.
yalnızca memurlarımız değil, işçi, çiftçi, esnaf, emekli, dul ve yetimlerimiz de aynı muameleye maruz kaldı.
işsiz sayısı 8 milyona çıkmış, evlatlarımız yarına güvenle bakamaz olmuş, bir çok esnaf kepenk kapatmakta, ocaklarımızı tüttürmek günden güne zorlaşıyor.
bizler 72 milyon vatandaşımızın hçbirinden ayrı olmamakla beraber, aynı geminin yolcularıyız.
son çare olarak 25 kasım 2009 çarşamba günü hizmet üretmiyerek, toplum hayatında ne denli önemli görevler yürüttüğümüzü iktidara göstermeye karar verdik.
eylemimiz asla devletimize ve bizlerden hizmet alan vatandaşlarımıza karşı değildir.
yıllardır türk memurunu yok sayan, sorunlarımıza çare üretmeyen, önümüzü tıkayan ve bizlere başka çıkar yol bırakmayanlara karşı demokratik hakkımızı kullanıyoruz.
eylemimiz memuruyla, işçisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle, emekli, dul ve yetimiyle tüm vatandaşlarımızın sesini iktidara duyurmak içindir.
eylemimiz, sizlere daha iyi bir hizmet sunabileceğimiz çalışma ortamının sağlanması içindir.
sesimizi duymayan, sorunlarımızı görmzden gelen verdiği sözde durmayan, attığı imzaya sahip çıkmayan ve bizlere her defasında sokağı işaret eden iktidara, üretimden gelen gücümüzü kullanarak cevap vermek istiyoruz.
25 kasım günü çocuklarınızı okula göndermeyerek, acil durumlar dışında hastanelere gitmeyerek, zorunlu olmadıkça kamu kurumlarından hizmet talep etmeyerek bizlere anlayış göstermenizi bekliyoruz.
yıllardır sizin için görevdeyiz; 25 kasımda herkes için grevdeyiz."

eksiği gediği var mıdır bilemem şimdi, dertlerini bir güzel sıralamışlar, nedenlerinden bahsetmişler.
oldukça haklı bir uygulama, bir eylem olduğu aşikardır bence.
ancak bu durumda vatandaşın da çok ciddi bir maduriyeti söz konusuddur.
şöyleki şimdi bunları trenden yazıyorum, 23,30da haydarpaşadan kalkıp ankaraya gelmeye çalışan tcdd treninden.
trene binildikten sonra hiç bir görevli tarafından ne bir açıklama yapıldı, ne bir haber verildi, ne de bilet alınırken ve ya istasyona gelindiğinde vatandaş bilgilendirildi.
sakaryadan sonra arifiye diye bir yerde tam 3 küsür saat trenler bekletildi, iktidara karşı verilmek istenen tepkinin, onlardan çıkarılmak istenen hıncın bütün kurbanı arifiye tren istasyonunda beklemek zorunda kalan 2000 kişiye yakın yolcu oldu.
bu yazdıklarımdan eyleme karşı olduğum görüşü çıkmasın, hatta aslında biraz önceki eleştirimi tcdd sayfasına yapmam lazım, evet.
kim olursa olsun, öğrencisinden emeklisine herkesin destek vermesi gereken, imkanı varsa mitinglerine katılması gereken bir eylemdir ,grevdir, ayakta alkışlıyorum.
independence
gece 00:00 da ba$lamasi sebebi ile trenler gitmesi gereken yerlere ula$madan, onlerine cikan ilk garda eyleme katildilar, bu sebeple de binlerce tren yolcusu ciddi anlamda sikintilar ya$adi, kimi yerlerde de $iddetli tarti$malar meydana geldi. hepsini haberlerden izledim bunlarin da durum bir hayli gergin gibi gozukuyor.

her halukarda a dan z ye destekledigim eylem. hakli hakkini almali.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol