nba 2k10

orqn
yıllardır nba live oynayan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirimki zamanımı boşuna harcamışım.2k serisi varken live gerçekten yalanmış.sizler için oynadım,test ettim.

görsellik:

bana göre basketbol oyununun görüntü kalitesi seyircilerden anlaşılır.2k10 da taraftarların maç başlamaan önce salona girişlerinin gösterilmesi çok hoş olmuş.ayrıca maç sırasında hal ve hareketleri de gerçeğe oldukça yakın.yapılan süper bir hareketten ya da tam tersi bir durumdan sonra seyircilere zoom yapıldığında verdikleri tepkiler de çok gerçekçi.periyot aralarında da takımın önde ya da geride olmasına göre tepkiler veriyorlar.yani grafik konusunda 2k nın live dan daha iyi olduğu bir kez daha tescillenmiş.

gameplay:

bak şimdi hava atıyorum falan zannetme ama nba live da en üst seviyede her takıma 20 fark atacak düzeyde bir oyuncuyum.ama gel gör ki 2kda 3. seviyede bile zor maç kazanıyorum.turnike atmak bile zor.top çalmak aşırı zor,hamle yaptığın anda faul çalıyorlar.blok yapmanın mantığını hala kavrayamadım,boş boş zıplıyorum.bütün bunlar göz önüne alındığında daha zor olmasına rağmen oyun zevki açısından yine 2k derim.

live dan tek eksiği şudur;livelarda pas aldığımızda topu hiç yere vurmadan sağ analogla oynayarak kendimize biraz alan yaratabiliyorduk.bunda o yok.sağ analog şuta kaldırdığı için bu hareketi yapamıyoruz.

diğer unsurlar:

oyun modları açısından allstar haftasonu olmadığı için biraz eksik kalmış ama bunu 2ye2,3e3,4e4 maç seçenekleriyle tamamlamış.ayrıca bu outdoor maçlarda maçın oynanacağı yeri de seçebiliyor olmanız ve çok fazla seçeneğiniz olması oyunu daha bir keyifli kılıyor.

takımlar açısından gözlemleyebildiğim kadarıyla tek farklı noktası draft yıllarına göre takımlar olması.(2001 draftı,2003 draftı gibi)

maçlardan önce,oyun yüklenirken,size basketbolla alakalı sorular soruyorlar.bi nevi bilgi yarışması gibi.bu da en azından oyunun yüklenmesini beklerken sıkılmamanızı sağlıyor.hem de basketbolla alakalı bir şeyler öğreniyorsunuz.

sonuç:

daha önce basketbol oyunu oynamayanlar için bu oyun biraz zor gelebilir,onlara tavsiyem bir süre live takılıp sonra gelmeleri.ama bu konuda biraz tecrübesi olanlar hiç vakit kaybetmeden alıp kurulsunlar playstation un başına.

*edit: bu inceleme oyunu playstation 2 de oynayarak yapılmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol