ay da su bulunması

independence
bugun nasa tarafindan yapilan aciklamaya gore ay’da yuksek oranda su bulunmu$. kismetse yakinda amerika tarafindan ay’da ilk us kurulur bu durumda. zira uzay ara$tirmalarinin maliyetleri cok yuksek oranda du$ecektir boylelikle.
lali berte
nasa görevlisi anthony coloprete’in bir basın açıklamasıyla dünyaya duyurduğu bilimsel araştırma buluntusu. anımsanacağı üzere nasa, su bulma umuduyla ay’ın güney kutbunu bombardımana tutmuştu. çarpma sonucu yüzeyden yukarı kalkan parçaları inceleyen bilim adamları, ay’da su bulunduğuna kanaat getirmiş. bu buluşun, ayda kalıcı bir üs kurma olasılığını artıracağı düşünülüyor.
kertenkeleninkertmeyenkelesi
googlenin de logosunda kullanmak suretiyle (ay’ı 2. o yerine kullanmışlardır)gözümüze soktuğu hadisedir..bide su katı halde bulunmuştur efenim, eveeet doru bildiniz buz. şimdi sırada bu donmuş haldeki suyun (buz) sıvı hale getirilme çalışmaları mı olucaktır bilinmez de; öle bile olcak olsa ne derece zorlanırlar yorumu size bırakıyorum..zira küresel ısınma dediğimiz olay örnek alınıcak olursa; bu amerikalı arkadaşlar bu olayı orda da gerçekleştirmeye çabalarlar mı, herşeyen önce buna gerek duyarlar mı varın siz düşünün..
independence
ay’da suyun bulunmasi, uzay ara$tirmalarinin maliyetini tahminlerimizin cok uzerinde bir oranda du$urecektir. malumunuz ay’a gonderilen bir astronotun maliyesinden cok daha fazlasi, ayni astronotun ihtiyaci olan suyu da birlikte gonderilmesi icin harcanmaktadir. bu durumda ay yuzeyinde bir ay ussunun kurulmasi artik an meselesidir. bu baglamda hem daha uzak uzay ara$tirmalari cok daha rahat ve ucuza yapilacaktir, hem de dunyadan ay’a su gonderilmesi durumu ortadan kalktigi icin ay yuzeyinde bulunan su kullanilarak ay ussunde ya$ayan astronotlarin ya$amsal faaliyetleri cok daha stabil bir hale gelecektir. suyumuz bitti, suyu idareli kullanin ya da kicinizi suyla yikamayin turu soylemler artik yerini "hacim hadi cik da ben de bir du$ alayim bol bol suyla" $eklindeki soylemlere birakacaktir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol