teşekkür etmek

imgoindeeperunderground
yapilan iyilik yahut guzel davranis icin minnet belirtme cumlesi.
gunumuzde "cok sagol", "sagol", "mersi canim" gibi turleri de bulunmakta ama hic birisi ictenlikle soylenen bir "tesekkur ederim"in yerini tutamamaktadir.
queen
tesekkur ozurlu insanlarin asla yapamadigi sey.
olgunluk geregi soylenmesi gerekilen ama ne yazik ki cogunlukla es gecilen tumce.
angelus
bilumum fast food işletmeleri sayesinde tiksindiğim bir kelimeler bütünü olmuştur. ya arkadaşım alttarafı bi hamburger, patates kızartması, bi de kola aldım. senin haline tavrına bakan sanır ki dünyaya çarpmakta olan göktaşını son anda yörüngeden çıkarttım, tüm insanlığı ve canlı alemini kurtardım. üstelik bi kere ettin yeter, ne lan bu her dakka başı "teşekkür ederim, teşekkür ederim" ritüeli. yok utanmasan çıkarken arkamdan su dökeceksin. yapma canım, yapma arkadaşım. böyle yaptıkça samimiyetinizden şüphe etmeye başlıyorum ben. lütfen.
independence
cok kibar bir davrani$tir tamam ama abartilirsa cok bunaltici olabiliyor.

birisine elinizden geldiginde herhangi bir konuda destek verirsiniz ve ki$iyi o dertten kurtarirsiniz. ki$i bunun kar$iliginda te$ekkur eder, amenna. ama her firsatta, her telefon konu$masinda ya da yazi$mada, her yuzyuze goru$me esnasinda bu minnettarligini te$ekkurlerle ifade ederse bir yerden sonra "oeaah yeter ama ya" diyesi geliyor insanin.

benim geliyor valla.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol