mevcut hükümeti eleştirmek

independence
benim, senin, onun, ozetle bu sinirlar dahilinde ya$ayan her bireyin gorevidir bu. akp icin konu$muyorum, o donemin mevcut hukumeti icin konu$uyorum ki bu chp olur, mhp olur hatta dtp olur, ancak hangisi olursa olsun gittikleri yol konusunda tespit edebildigimiz hatalari ele$tirmek bir nevi vatani meselemizdir, gorevimizdir.

ele$tiri bireyi yahut kurumu bulundugu yerden ileriye dogru yoneltici bir aractir layikiyla yapildigi taktirde. $imdi ben ba$bakanin "ben ulkemi adeta pazarlamakla mukellefim" cumlesini nasil ele$tirmeyeyim sevgili okur? ya da abdullah ocalan ile alakali konu$urken "sayin abdullah ocalan" demesini nasil ele$tirmeyeyim hi? hadi hepsini gectim de demokrasi tanimini nasil ele$tirmeyeyim ba$bakanin, demokrasi amac degil aractir soylemini nasil ho$ kar$ilayayim?

yukarida da soyledigim gibi, akp sadece spesifik bir ornekten ibarettir, benim kastim o donemin hukumeti ile alakalidir, hangi donemde ya$iyorsan. eger makul ve yapici bir ele$tiri yapip sesini de duyurabilirsen, senden iyisi yok. ve yine eger seni yoneten hukumetin senin sesini duyup fikirlerini onemseyecek olgunluga eri$mi$se tamamdir, cok daha iyi bir ulkede ya$ama hakkini kazanmi$sindir o an itibari ile.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol