misafir öğrenci

mitili
devlet yurtlarındaki uygulamanın hatasız ama dertli ürünüdür kendisi. bildiğin normal öğrenciyken asil listeden giremeyen ve yedekte kalıp kalacak yeri olmadığından herhangi bir devlet yurduna depozito + iki katı ücret ödeyip kalır.

siz siz olun, yurt çıkmadıysa ve okuyacağınız şehirde bir tanıdığınız varsa yalvarın yakarın, ayaklarının altını yalayın onda kalmaya bakın. dereceyle kazanmamışsanız ve torpiliniz yoksa zaten okul yurtlarında kalmanız biraz zor. kime ne zaman devlet yurdu da çıkacağı belli değil. o yüzden evde kalın, hatta otelde kalın kalabiliyorsanız.

o kadar saçma bir şeydir ki misafir öğrenci olmak, iki katı ücret ödemenize rağmen mülteci gibi davranıyorlar size. yerleşmeye başlayan asil kayıtlar yüzünden daha yeni düzenlediğiniz dolabınızı boşaltıp kapı kapı oda aramak zorunda bırakıyorlar. sonra oraya da başkası geliyor, başka yere. oraya başkası .... böyle sürekli gidiyor yurt çıkana kadar.

allah hepsinin belasını versin demek istiyorum buna sebep olanların. inşallah yatacak yeriniz olmaz.

saygılarımla birlikte diyorum bunları tabi.
independence
ismi uzerinde, misafir ogrencidir kendisi, umdugu yerde degil ancak buldugu yerde barinacaktir yatacaktir. ama gel dikiz ki 2 kat ucret odeyen ki$i nasil misafir oluyor o ayri muamma. lan ben iki kat ucret odeyecek olsam direk gider mudurun odasina oturur ayaklarimi da masaya ust uste uzatirdim. yerim oyle misafirligi ben.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol