1 ekim 2009 imf başkanına ayakkabı fırlatılması

elma sekeriiii
50 karaktere takılan ba$lık.
(bkz: 1 ekim 2009 imf ba$kanına ayakkabı fırlatılması olayı)

imf başkanı dominique strauss-kahn, bilgi üniversitesi dolapdere yerleşkesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. kahn, konferansın ardından öğrencilerin sorularını yanıtlarken bir protesto meydana geldi. birgün gazetesinde çalıştığı öğrenilen ödp üyesi selçuk özbek adındaki bir gösterici, imf başkanına ayakkabı fırlattı. yanında bulunan zeynep çatalkaya adındaki bir kız öğrenci de pankart açmak istedi.

koç holding şeref başkanı rahmi koç, imf başkanı dominique strauss-kahn’a yapılan ayakkabı protestosuyla ilgili olarak, esprili şekilde “o da moda oldu galiba. kaç numara fırlatmış?” dedi.



sipsi
hedef tutturulamamış, ayakkabı soru sormakta olan öğrencinin kafasından sekerek imf başkanının bulunduğu yerin çok uzağına düşmüştür.
isyankarmuhabir
eylem olarak guzel bir eylemdir, bilgi universitesi gibi ikinci cumhuriyetci, feto cu ve soroscularin bolca barindigi birde eski solcuların kırpılıp kırpılıp libos yapıldıgı bu universitede gerceklesmesi acisindan pek bir manidardir. ancak bizler halk olarak topluca kendimizi yaksakta bir anlam ifade etmez, zira bizi yonetenler memleketi imf ye coktan peskes cekmislerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol