resim ile fotoğraf arasındaki ince çizgi

mad
namevcuttur. insanoğlu m.ö 300 yılından beri oluşturduğu kavramlar üzerinde farklılıklar yaratmaya çaba göstermişlerdir. mağara insanları zamanında teknolojinin olmamasından mütevellit gördüğü imajları hafızasına almak istemiş veyahut taşa, toprağa, çanak çömleğe kazımışlardır. bu kazıma sırasında ise patlamalar olmuş ve çanak çömlek patladı gibi günümüzün eblek oyunu saklambaçta deyimsel bir yer kazanmıştır.

neyse konumuza geri dönersek, teknolojinin olmadığı o dönemde gördüğü durumları fotoğraflayamamasından ötürü resimlemek zorunda kalan bu geçmiş zaman insanları yıllar geçtikçe evrimleşmiş ve hayat farklılıkları yaratmaya kalkmışlardır. taa ki çılgın biri koşup "ulan acayip bi’çizgi buldum, incecik" diyerekten resim ile fotoğraf durumunu ayırana kadar. işte böyle bir konudan ibarettir bu ince çizgi mevzusu.
independence
misal resimi fotograf makinesi ile cekemeyecegin gibi, fotografi da fircalarla paletle boyalarla falan yapamazsin.

$imdi ben bu aciklamayi yapmami$ olsam sen gider boya ile resim cekmeye cali$irdin, icim elvermedi i$te buna.
superkahraman
resimlere bakıp aa negüzel fotoğraf diyemeyebiliriz. ama fotoğrafa bakıp aa ne güzel resim hayli hayli denilebilir. o kadar da abartmamak lazım. sonuçta fotoğraf işi özü gereği içinde belli bir amatör ruh ve esneklik taşımaktadır. bu ruhu ve esnekliği doğal olarak fotoğrafçılık ile ilgili kullandığımız dile de rahatlıkla yansıtabiliriz.

hatta ve hatta koskoca ara güler bile kendi çektiği fotoğraflara rahat rahat ve ağzını yaya yaya resim diyebiliyorken fazla kasmamak lazım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol