iframe virüs

independence
yazilimcilarin ba$ina bir kac aydan bu yana musallat olan virus. yazilimcinin once bir $ekilde kendi makinesine bula$iyor, akabinde de ftp programi ile baglandigi sitenin index dosyalarina(index.asp/php/aspx/html/htm vs. ve ayni uzantilarin default isminde olanlarina) kendisini bir $ekilde kopyaliyor. acik portlardan girdigi de soylenegeliyor ancak henuz nasil bula$tigina ve kurtulmak icin ne yapilmasi gerektigine dair herhangi net bir veri yok hicbir yerde. avast antivirus virusu tespit edebiliyor ve eger girdiginiz sitede boyle bir virus varsa sizi o siteye sokmuyor. server’a avast yuklemenin anlami yok zira virus index dosyalarina girdigi anda index dosyalarini hepten siliyor ve bu sefer de indexsiz oldugu icin siteler acilmiyor(bugun iki saatligine sozlugun kapali kalmasina sebep olan $ey de buydu zaten).

cozume yonelik genel kani $u $ekilde;

cuteftp kullaniyorsaniz crackli kullanmayin, mumkunse ftp programi hic kullanmayin direk explorer uzerinden baglanin server’a. kodlari manuel cok rahatlikla temizleyebilirsiniz, temizleyin akabinde illaki ftp kullanacagim diyorsaniz da ftp $ifrenizi her ftp programi kullandiginizda degi$tirin. ftp programina $ifrenizi kaydetmeyin, her seferinde manuel yazin.

$imdilik bilebildiklerimiz bunlar.
independence
tecrubelerime dayanarak cozumu net bulabildim. birilerine lazim olabilir anlaminda hemen payla$ivereyim.

ftp programinizin $ifresini degi$tirin kesinlikle ve ftp ile her server’a baglandiktan sonra da $ifrenizi yeniden degi$tirerek kesinlikle ftp programina kaydetmeyin. bu arada kendi kullandiginiz makinenizi de viruse kar$i taratin. o zaman cillop oluyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol