bülent arınç in kürtçe konuşması

independence
son gunlerde bulent arinc beyefendinin, bir lisan bir insan tezindan hereketle olacak ki, pek cok yerde kurtce konu$masi durumu. kurt acilimi isimli tiyatro oyununa kulisten destek vermek amacli yapiyor bunu biliyoruz ancak ben icime sindiremiyorum. her $eyden once kurt halkini du$undugum icin icime sindiremiyorum. yillardir bulent arinc turkce konu$tu, ba$imiza neler geldi. $imdi bir de kurtce konu$maya ba$larsa, i$te sirf bu sebepten oturu kurt halki icin endi$eliyim. biz biliyoruz bulent arinc konu$tukca olanlari, sizler de biliyorsunuz. ileriye yonelik endi$elerim daha da artti $imdi.

bulent arinc’in kurtce konu$masi sebebi ile tum kurt halkindan ozur dilerim, ancak bir $artla. sizler de bizden emine ayna ve gaydrigubbak arkada$larini ba$imiza sardiginiz icin ozur dilemelisiniz. emine ayna diye birisini sardiniz ki ba$imiza, kumesteki tek horoz gibi donup dolaniyor ba$imizda ve kimse de ibigini kesemiyor dokunulmazlik sebebi ile. bu kadini da ba$imiza siz getirdiniz, bize bir ozur borclusunuz.

haydi helalle$elim artik.
elma sekeriiii
bıraksın bu popülizm’i. yeter yani ya.

bıktık aynı teraneleri duymaktan. biliyoruz ne söylenecegini; nasıl konu$ulacagını. oturup bunu kürtçe kullanarak yapmanın amacı nedir?

kimse demokrasi nidaları atmasın, onun gibi adamdan demokratiklik degil totaliterlik çıkar. iyi niyetli oldugunu dü$ünenler kesinlikle yanılıyor.

ortada hiç bir $ey yokken çıkıp bunu yapsa, iyi bir yan görülebilir; adamın kafasında varmı$ böyle bir $ey derler. velhasıl $u acılımla oy kaybetmi$ olan akp’nin bu türlü davranı$larıyla yeniden popüler olmaya çalı$ması; ezikliktir.

ba$ka da bir $ey degil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol