12 eylül 2009 galatasaray beşiktaş maçı

independence
bugun saat 21:00 de alisamiyen stadyumunda oynanacak olan derbi. ancak be$ikta$’in manchester united’la 15 eylulde yapacagi mac sebebi ile bu macin ertelenmesi gundemdeydi.

ps:daha dogrusu mac zaten 13 eylulde oynanacakmi$ da 12 eylule alinmi$.
orqn
oynanıp oynanmayacağı,maç sırasında havanın nasıl olacağı ve hava şartlarının oyuncuları nasıl etkileyeceği merak konusudur.ayrıca sezonun ilk derbisi olduğundan merakla beklemekteyiz.
heddodepaso
her milli maç arasında fatih terim’in milli oyunculara yaptığı psikolojik yüklemelerle onları 5 gün içinde 5 yıl yaşlandırması sayesinde, beşiktaş’tan ismail köybaşı dışında milli maçta oynayan oyuncusunun olmaması, beşiktaş’ın bu maçta en büyük avantajıdır.
mad
galatasaray’ın daha yorgun olarak sahada olacağı karşılaşma. galatasaray’ın milli takımlara verdiği - bak türk futbolcu demiyorum sadece - oyuncu sayısı çok fazla nihayetinde. beşiktaş a milli takıma sadece 1 tane oyuncu verdi o da bosna maçında 45 dakika oynadı. bir de daha sonra ay bizim salı manu ile maçımız var ay şöyle böyle kız triplerine giriyorlar.

maç sırasında yağmurun etkisinin az olacağı söyleniyor lakin hiç farketmez. geçen sene ki yağmurlu günde sergilenen tarife bu sene de olacaktır işallah.

(bkz: yağmurlu bir günde)
set me free
beşiktaşın yine hezimete uğramasıyla kendisini zor toparlayacağını düşünüyorum artık. 1 galibiyet -4 beraberlik -1 mağlubiyet.
heddodepaso
mustafa denizli’nin nobre, tello, bobo ve holosko’yu 11de sahaya sürmediği için eleştirildiği ve yenilginin sorumlusu olarak ilan edildiği maç. her ne kadar rüştü hatalı 2 gol yemiş olsa da, maçın başlangıcındaki tempoya bakarsak galatasaray’ın bir şekilde ilk golü bulmadan baskıyı bırakmayacağı belliydi. maç 1-0 olduktan sonra beşiktaş orta saha hakimiyetini eline geçirerek birçok gol pozisyonu üretti. serdar özkan girdiği pozisyonlarda çerçeveyi bulsa veya karşı karşıya kaldığı pozisyonda leo franco’nun eliyle müdahalesine hakem kırmızı kartı çıkarsa muhtemelen maçın skoru farklı olacak ve kimse mustafa denizli’ye laf söyleyemeyecekti. teknik adamların türkiye’de kaderi bu. aynı durum arda turan’ın bosna’da direkten dönen topu ve fatih terim için de geçerli.
eldrun
galatasaray taraftarı için maçın en dikkat çeken anı şüphesiz ki 30.dk civarında yusufun attığı bir arapasına sabri’nin son anda yaptığı müdahele ve ardından yusufa attığı çalımdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol