bolt thrower

seeyouindisneyland
bolt thrower 1986 yılında barry thomson (gitar) ve gavin ward (bas gitar) tarafından kuruldu ve daha sonra alan west (vokal ) ve andy whale ( bateri ) gruba katıldılar. grup sacrilige, discharge,slayer ve candlemass’tan etkilenmişti .aynı yıl içinde "in battle there is no law" ve "concession of pain" adlı iki demo yayınladıktan sonra 1988 yılında "in battle there is no low" [albüm adına bakın savaşta kural yoktur döktürmüşler (mrcool)] adında bir lp ve "prophets of death" adında bir demo yapmışlardır. şarkı sözlerinde genelde savaş ve ölüm yer alan bolt thrower, 1989 yılında earache record ile anlaşma yapıp ilk albümleri "realm of chaos" ’u piyasaya sürdü ve bu albüm piyasanın ortasına bomba gibi düştü. çok iyi bir tepki alan albümün ardından grup yine earache records ile çalışan morbid angel, carcass ve napalm death ile birlikte avrupa turnesine çıktı.

1991 yılının hemen başında "cenotaph" adlı bir ep piyasaya sürdükten sonra "the peel sessions" ve "warmaster" albümlerini ardı ardına piyasaya sürdü. özellikle warmaster albümü ile ününe ün katan grup pek çok festivale katıldı ve ardından uzun bir avrupa turnesine çıktılar.

1992 yılında ünlü " ivth crusade " [4.cü haçlı seferinde yaşanan yağmaların ve vahşiliklerin konu edildiği muhteşem albüm (mrcool)] piyasaya çıktığı hafta metal listelerine direk 1 numaradan giriş yapmışlardı. brutal vokallerini uzun araştırmalardan sonra edindikleri bilgiler doğrultusunda yazılan epik şarkı sözleri ile desteklediler [avrupa belki ilk defa bir haçlı seferinde haçlı ordusunun ne kadar büyük haksızlıklar yaptığını ve tecavüzler, yağmalar yaptığını kabullendi (mrcool)]

1994 yılında "... for victory" adlı albümlerini çıkaran grup hemen ardından amerika turnesine çıkmaya hazırlanırken grupta kopmalar oldu ve
martin kearns (bateri) ve martin van drunen (vokal) gruba katıldılar. grubun en üst zirveye tırmandığı bu zamanlar çabuk geçti ve grup hastalıklar, iç tartışmalar ile uzun zaman kaybetti. tam 4 sene sonra 1998 yılında bu sefer metal blade record etiketi altında "mercenary" albümünü piyasaya sürdüler.aynı yıl içinde grup "honour valour pride" adlı bir albüm daha çıkardı.çeşitli konser kayıtları ile desteklenen bu albümde istediği tepkiyi çekemeyince grup bir süre müziğe ara verdi. [burada bolt thrower’in değişen death-metal soundu içinde hala 92-93’lü yılların müzik ve tekniğini kullanması onları sıradan bir grup haline getirmişti (mrcool)] en son olarak 2001 yılında honor valour pride adlı bir albüm çıkaran bolt thrower sahnelerden bir süre çekildi ... 2004 yılında paradise lost ile bir split cd çıkardılar bu split cd de ilk iki demolarındaki şarkıları tekrar seslendirselerde asla ivth crusade ve for victory dönemlerine geri dönemediler.

son söz olarak death metal’in en hızlı olduğu 92-95 seneleri arasında sert vokalleri keskin gitarları ve ilginç tarihi hikayelerle süslü şarkıları ile oldukça populer olan bolt thrower ingiltere’nin çıkardığı en iyi death-metal gruplarının başında yer almaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol