for victory

seeyouindisneyland
death metal ortamlarında ingilizlerin belki de bunca birbirinden sağlam albüm, bunca festival veya konsere de cıkmışlığına rağmen en yeraltı takılan en radikal ve de asla cizgisini bozmamış ve bu müzik türü icinde ağırlığını da olanca gücüyle koyabilmiş grubudur bolt thrower. o kadar da cok tarafımdan sevilen ve uzun zamandır da dinlediğim grup olmasına rağmen albümlerin birbirinden klas olması hala bugün bile maymun ediyor sahsen beni.
aslında sitenin bu kısmına daha eski tarihlerde yayınlanmış war master veya the ivth crusade albümlerini yazmayı hem de uzun zamandır planlıyordum örneğin ta ki bu aksam muallakta kalana kadar..akabinde grubun erkek fanlarda hiç şüphesiz testosteron hormonunu kesinlikle tavan yaptıran bu albümde yani direk buram buram zafer! kokan ...for victory albümünde karar kıldım iyi mi ettik yazının ilerisinde hep beraber göreceğiz.

grubu seven kadar sevmeyen de olabilir sırf su iceriğinden dolayı, daha önceki senelerde dergilerde kendilerine her türlü faşizanlık her türlü militaristlik ve şiddet taraftarlığı yakıştırmaları da yapılmıştır ancak barışdan sevgi saygı hoşgörüden bahsetmek (bir nevi cicek cocuk takılmak ) de ne kadar gercekci ve kabul görür bisey tabii tartışılır.
bunun haricinde eğer sorun bu iceriği parçalarda da hissettirebilmek ise bt bunu cok klas başarabiliyor.
kapak ise yıllardır favori çalışmalardan birisidir, fotodaki askerler kimbilir nereye kimlerin canını yakmaya gidiyor:p

grubun bu albümdeki kadrosu,

karl willetts - vokal
jo bench - bass guitar
baz thomson - gitar
gavin ward - gitar
andy whale - davul

1994 de yayınlanmış earache records etiketli bu görkemli ve fevri albümdeki şarkılar,

1.war
2.remembrance
3.when glory beckons
4....for victory
5.graven image
6.lest we forget
7.silent demise
8.forever fallen
9.tank (mk 1)
10.armageddon bound

grubu benzerlerinden ayıran şeylerden birisi hic şüphesiz genel soundu.
hatta bu albümün soundu daha sonra yayınlananlardan da güzel geliyor bana nedense. yıllardır her dinlediğimizde bunu böyle düşündürtmesi bass gitarist ve bu ortamların taclı kralicesi jo bench tonları veya performansı sayesinde midir onu hala varsa bilmeyenler, dinleyince karar verip eklerler alt kısma.

war da bu klas albüm icin cok iyi secilmiş enstrümantal ve cok ruhlu bir intro zaten.
büyüklerimiz,tavrını daha ilk saniyeden acık acık ortaya koymuş savaş sa savaş! diye gider yapmış.
dinlerken insanın sacları dikiliyor öylesine les ve barut kokan bir atmosferi sağlamış adamlar ve yüceler yücesi bayan ancak gruptakiler bunla da yetinmemişler bu kez remembrance davası baslıyor hem de cok keskin bir top güllesinin fırlaması ile.
enfes bir şarkıdır nazarımda bikac konser kaydında da izledim off diyorum sadece ortam icin. aslında hadisesi de sadeliği biraz sanırım ama bir o kadar da balyoz bir iş bence.

albüme adını veren for victory insana ölümcül metal fanı veya bt takipcisi olmanın gururunu yaşatıyor, resmen siperi evinize kadar getiren kafa üstünden gecen mermileri hissettiren parçalara pek rastlanmıyor biliyorsunuz.. cok görkemli gitar riffleri üzerine karl amcanın o hayvansal vokallerine cok varım zaten. böyle albüme böyle ruhlu bir şarkı yakışırdı.

lest we forget süngü gibi soğuk ve keskin bir bt parçası bu albümdeki en değerli en safkanından death metal kokan işlerden. yaklaşık 4 bucuk dakka boyunca aslında metronomu cok da arttırmadan gayet sert ve seri çalabilen grubun kudretine şahit oluyoruz. jo hatunu ise şarkıda bazı kısımlarda sodom şefi angelripper a kafa tutuyor bu esnada hala cok fena hastasıyım kendisinin.

silent demise kanımca albümün en karanlık çalışması. bu metronomu düsürüp hatta baya bir yavaş calıp aslında dinleyicisinin cukurunu kazan gömmeye hazırlanan kazıma islerinde en az obituary kadar btde de var. grubun extra bisey yaptığı yok ama katışıksız death metal calmaları ve kendilerince yorumlamaları bile kafi gelebiliyor bazen.

tank (m1) albümdeki en gizemli en leş işlerden birisi aynı zamanda. gayet akılda kalıcı hatta cok sabit bt parçalarından birisidir grubun tüm karakteristiğini koyuyor ortaya. hep bir gerginlik hep bir catışma sonrası hüzün var tüm şarkıda hakatten enfesmiş.

albümü acıldığı gibi yani seri ve gaz bir parçayla bitiren grubun son şarkısı ise armageddon bound. karl haconun su performansına da cok varım herif resmen vurucu timi hedefe yollayan bir edayla okumuş ve bir o kadar inanarak performans sergilemiş şarkıdaki solo ise cok cok başarılı.

grubu merak edenler icin web sitesi:
http://www.boltthrower.com/

myspace adresi ise:
http://www.myspace.com/boltthrower


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol