beggars opera

seeyouindisneyland
progressive rock diyince akla gelen ilk gruplar her daim pink floyd, marillion, yes, van der graaf generator ve benzerleri olmuştur ancak bu grupların yanında iskoçya’dan çıkan ilk -ve belki de tek- progressive rock grubu olan beggars opera’nın esamesi pek okunmamıştır.

grup 1969 yılında glasgow’da ricky gardiner tarafından kuruluyor ve ilk kadrosunda ona gardiner’in eski grubu "the system"dan martin griffiths (vokal) ve marshall erskine (bass) de eşlik ediyor. grubun gardiner’den sonra belki de en önemli elemanı alan park (organ) ile raymond wilson (davul) da gruba sonradan eklenen isimler oluyorlar. beggars opera sadece enstrüman çalan bu beş elemandan değil, bir de şarkı yazmalarına yardımcı olan bestekar virginia scott tarafından da destekleniyor.

grup yaptığı şarkılarla zamanla kendine bir şöhret elde ediyor ve bu onların ünlü vertigo şirketi tarafından tanınmalarına yardımcı oluyor ve beggars opera ilk dört albümünü bu şirket için çıkarıyor. her ne kadar bu albümler kaliteli yapıtlar olsa da, beggars opera en büyük başarısını sadece almanya sınırları içerisinde yakalayabiliyor, bu da onların neden zamanımızda pek çok kişi tarafından tanınmadığına bir sebep teşkil etmekte elbette. grup 1981 ve 1996 yıllarında tekrar bir araya gelip albüm çıkartsa da, 1970-73 yılları arasında yakaladığı başarıyı elde edemiyor ve işi tadında bırakıyorlar.

grubun pek çokları tarafından en sevilen albümü waters of change olsa da -ki bu albüm grubun en büyük hiti time machine’i de barındırmaktadır- ben pathfinder albümünü özellikle dinlemenizi tavsiye ederim. eğer "yok ben albüm indirmem, şarkı söyle bana" derseniz; time machine, the witch ve pathfinder şarkıları grup hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol