hericane alice

seeyouindisneyland
tipik bir "hadi eğlenceyi rock müzik ile karıştıralım" tipi hair-metal grubu olan hericane alice 1984 yılının amerikasında kuruldu. buraya kadar her şey güzeldi ama kendilerine 80’lerin kurt sofrasında bir adet tabak koyduramadan dağılmak durumunda kaldılar.

alice los angeles’ın cancanlı hayatına geçmeden önce minnesota’da üç kişi tarafından oluşturulmuş bir gruptu. bu üç kişi gitar ve vokalde leni dimancari, bass gitarda scott werner ve davulda rusty miller’dan oluşmaktaydı. her hair metal grubunun ihtiyacı olan şöyle bebek yüzlü bir frontman gelene kadar bu üçlü 8 ay yeni materyaller üzerinde çalıştılar. vokaller için ilk gittikleri isim david reece idi fakat grubu lilian x turneye çıkacağı için hericane ile çalışmayı kabul etmedi. bu arada "hericane" diyip duruyoruz ancak buradan grubun imlâ özürlü olduğu düşünülmesin, zira ilk isimleri "hurricane alice" iken hurricane grubu ile bir anlaşmazlığa düşerler ve isimlerini değiştirmek durumunda kalırlar.

the employers’dan bruce naumann ile görüşen hericane alice üyeleri ilk önce istedikleri cevabı alamazlar ama sonradan naumann grup ile çalışmaya razı olur ve böylece vokalist sorunu çözülmüştür. ancak bu sefer de kurucu üyelerden dimancari, dave meniketti ve arkadaşları ile "rising tyger" albümünde çalışmak üzere ayrılır.
1986 yılında debut albümünü yayınlayan alice, 2 yıl sonra los angeles’a gider. yalnız kısa bir süre sonra da bass gitarist werner, jaime st. james’in kuracağı "freight train jane" grubuna dahil olur ve yasalarla başı belaya giren rusty de gruptan ayrılmak zorunda kalır. özetle, hericane alice ismi grubun kurucu üyelerinden olmayan ve olayla en az ilgisi bulunan baumann’ın üzerine kalmıştır. o grubu boşvermez ve hemen danny gill (gitar), ian mayo (bass) ve jackie ramos (davul)’dan oluşan kadro ile voltran’ı tamamlar. fakat ikinci ve son çıkardıkları albüm olan "tear the house down" istenen başarayı getiremeyince dağılırlar

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol