9 eylül 2009 istanbul yağmuru

independence
tum istanbul’un agzina sican yagmur. basin express yolu falan hepten kapali. insanlar kamyonlarin tepesine cikmi$ kurtarilmayi bekliyorlar. daha once bu $iddette bir yagmuru ne duydum ne gordum istanbul’da.
independence
haberlere gore can kaybi 11 e cikmi$. can kayiplarinin cogu da bir tir parkinda ya$anmi$, sular bir anda yukselince tir parkindaki insanlar kacmaya zaman bulamami$lar. mahsur kalanlar $u anda canli yayinda izledigimiz kadari ile askeri ve polis helikopterleri ile birer birer kurtariliyor.
independence
oyle mezar soyguncularindan olmu$uz ve bu durumu oylesine icimize sindirmi$iz ki, kanimizin neden boyle bozuldugunu neden boyle deformasyona ugradigini bilim adamlari incelemeliler.

gazetelerin son dakika haberlerine ve tv lerde gecen alt yazilara gore, selin vurdugu felaket bolgelerinde yagmalar ba$lami$. yani birileri sel sularina kapilarak can veriyor, bir digeri de can veren ki$inin evine girerek malini mulkunu caliyor. 99 marmara depreminde binalarin altinda kalarak can verenlerin kollarini keserek bileziklerini calan guruhu hatirlatti bu manzara bana. zerre fark yok.
independence
ve bir son dakika haberi daha.

istanbul’da 23 trakya’da 7 ki$i olmak uzere, bu yagmurun sonucunda hayatini kaybeden ki$i sayisi 30. bu rakam nihai rakamdir umalim ki.
independence
kendisi bitmi$, biraktigi zararlar baki olan yagmur.

e$ zamanli zararlar konu ediliyor hep. oysa yagmurun yumu$attigi zemin sonucunda bina temellerinde meydana gelebilecek hasarlar henuz kimse tarafindan konu edilmedi. in$allah gozardi edilmez bu durum, yoksa ileriye yonelik buyuk hasarlar olabilir.
independence
dila isminde bir yavrucak vardi bu yagmurdan aklimizda kalan. 1,5 ya$indaydi dila ve o yagmurda kaybolmu$tu. azgin sel sulari dila’yi silivri’de buldu, yanina aldi ve 77 kilometre oteye, bursa’nin karacabey ilcesine kadar ta$idi. dila’nin cansiz bedeni bugun karacabey aciklarindaki balikcilarin aglarina takildi. dila’nin babasi bursa’ya te$his icin cagrildi ve sonuc dogru cikti. babasi dila’yi kiyafetlerinden tanidi. dila artik kendisi icin ayrilan yerde, cok yukarilarda, bizden cok uzaklarda. topragi bol olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol