türkiye de istihdam

elma sekeriiii
türkiye’de istihdam.

tüm yerel otoritelerin allah belasını versindir.

insanlar okurlar. hem de çok. dereceyle mezun olup hayallerindeki i$e ula$maya çalı$ır; yani okudukları alan üzerinde meslek edinme arzusu duyarlar.
ama ne olur? kimse okudugu i$i yapmaz. i$in kötüsü; i$ dahi bulamazlar. emekleri heba olur havaya karı$ır.
avrupa standartlarındaki i$ hayalleri; alakasız bir i$te 700 ytl+primle çalı$maya razı olacak seviyelerde seyir eder.

herkes ya tecrübesiz olu$unuzdan veyahut istenilen i$ için yetki ve becerilerinizin sınırlı olduguna bir iki görü$te kanaat getirip size i$ vermek istemezler. en az maa$a; ki aslında çok çok üstünü hakediyorsunuzdur; en yetkin elemanı bulup i$e alırlar.

turkiye’de istihdam rezil haldedir. i$sizlik ayyuka çıkmı$tır. ve ben artık suçlayacak kimseyi bulamıyorum.
reziller...
john maynard keynes
alin verin ekonomiye can verin slogani dolasiyor etrafta.keynesyen ekonominin can damaridir bu gorus, sen bir seyler satin al ki esnaf para kazansin, esnaf kazansin ki uretici kazansin, onlar da istihdam yapsin. ekonomi pozitif kisir dongu icinde olsun. buradaki nuans ilk hamlede gizli bence. alin verin diyorsun ama neyle alacagimi soylemiyorsun. isim yokki param olsun, param yokki alayim, ben alamazsam esnaf satamaz, esnaf satamazsa uretici kazanamaz, uretici kazanamazsa istihdam olmaz.

velhasili kelam; devlet bir sey yapmazsa, tesvikte bulunmazsa, kendisi elini tasin altina sokmazsa, ben ne alirim ne veririm, secim zamani gelir seni yenerim. su anda da devletin bir sey yaptigi yok, dolayisiyla istihdamda degisiklik olmaz. destek olmadigi gibi kostek olmasi da cabasi, dogan yayin holding’e kesilen 3.7 milyar lira bizlere maalesef daha cok issizlik olarak donecektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol