sql server 2005 express edition

independence
4gb veritabani veren ucretsiz sql server surumu. uzaktan eri$im yok $u bu falan derlerse de inanmayin. makinenizde eger sql server management studio varsa a$agidaki linkte yazanlari gercekle$tirerek uzaktan eri$imi 1 saniye icerisinde cillop gibi gercekle$tirebilirsiniz.

http://www.hakanuzuner.com/?p=2341
independence
dun test ettik ve gorduk ki sisteme 3 saniye icerisinde query yollayan 1750 ki$iyi rahat kaldiriyor ancak query yine 3 saniyede 1780 lere ula$inca kendini 4 saniye kadar kilitliyor. akabinde hicbir $ey olmami$ gibi yeniden acilip i$lemine kaldigi yerden devam ediyor. aslinda query gonderimini biriktirip 30 ar saniye aralikli yollasak ve o 30 saniye icerisinde yollanilan queryleri hafizadan okusa kilitlenme olayi tamamen sifirlanacak.

bunlari da kendime not olsun diye yaziyorum, yoksa kimsenin ilgileneceginden degil.
independence
eger kendi makinenizde de sql server 2005 express edition varsa ve baglanacaginiz uzak sunucudaki sistem de sql server 2005 express edition ise sql server management studio’dan expoprt / import ozelligi beklemeyin, bulamazsiniz. iyisi mi en azindan kendi makinenizdeki sql server 2005 olsun ki sql server 2005 express edition’in export / import ozelliklerinden faydalanabilin.

bu arada hatirlatmakta fayda goruyorum.

export ettiginiz verilerin primary key’leri falan export’a dahil olmayacaktir. yani table ayarlarini herhangi bir backup geri yuklemesinde sifirdan yapmalisiniz. bu sebeple sql serverin backup ozelligini kullanmak her zaman icin hem cok daha kisa hem de cok daha emniyetlidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol