zombi aldatmacasi

superkahraman
tarafımdan yazımı başlatılan, yakında sultanahmet meydanı, eminönü ve galata kule dibinde kiraladığım selpakçı çocuklar tarafından bedava dağıtımına başlamayı planladığım yeni ve ilk eserim. evet hem ilk hemde yeni.

yıllardır propogandası yapılan ve başını da dario argento denen sepetin çektiği zırvalığın aslında bir aldatmaca olduğunu insanlığa göstermeyi umduğum bir başyapıttır kendisi.

neymiş efendim bu; zombiler yaşayan ölülermiş de, insan yiyerek besleniyorlarmış da, bir ısırıkta karşısındaki insanı da zombi yapıyorlarmış.

bi kere yaşayan ölü olmaz. yaşıyosa ölü olmaz. ölüyse yaşamaz. ??!! evet yeterince sığ olduysa diğer aşamaya geçebiliriz.

ikincisi zombi ısırmasıyla insan zombiye dönüşmez. yani amacı beslenmek olan bir zombi neden karşısındaki insanı bi kere ısırıp bıraksın. tadını mı beğenmemiş. zombisin lan sen, bu ne aristokrat zevki.

evet görüldüğü üzere eserimin ana hatları kısaca böyle. horan yahyu takma ismi ile yakında piyasa da bulabilirsiniz.

edit: bahsi geçen kişi dario argento değil efendim george romero adlı tavuk olacaktı. özür.
bebankh
turkiye de ilk zombi filmi çevriliyor...

sinema yazarları murat emir eren ile talip ertürk, türk sinemasının ilk zombi filmini çekmek için gün sayıyor. korku komedi türündeki ada adlı filmde ‘zombiseverler’ de rol alacak. film aralık’ta vizyonda

yaşayan ölüler, nam-ı diğer zombiler ortaya çıktıktan sonra tüm dünyayı dolaştılar ama bir tek türkiye’ye uğramadılar. modern zamanların bu ucube yaratıkları artık ülkemizde de fink atacak! sinema yazarları murat emir eren ile talip ertürk, yönetecekleri ada adlı filmde, türk sinemasının ilk zombilerini beyazperdeye taşıyacak. çekimlerine 24 ağustos’ta başlanması planlanan filmin kalabalık bir oyuncu kadrosu var; esra ruşan, kaan keskin, ömer üst, rüya önal, gülüm baltacıgil, ozan ayhan, evrim gezdiren ve taner birsel ada’da başrolde oynayacak. görüntü yönetmenliğini meryem yavuz’un yapacağı filmin en merak edilen makyaj işini ise dükkanül hayal ekibi üstlenmiş. ada filminin özelliği sadece korku filmi olmaması işin içinde iyi bir mizah da var. bunun için yönetmenler ada’nın korku komedi filmi olacağının özellikle altını çiziyor. sinema dergisi editörlerinden murat emir eren, sabah’a sinema yazarlığından yönetmenliğe soyunma serüvenlerini anlattı. eren, “iki sinema yazarı olarak filmler hakkında yazmak ve filmlerin etrafında dönen bir dünya kurmak bizim, film yapma arzumuzu, sinema aşkımızı körükleyen şeylerdi. bu aşkı ancak bir film yapmak dindirebilirdi. film yapmasaydık filmimizdeki zombilerden birine dönüşebilirdik desek yeri!” dedi.
(alıntı)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol