atatürk ün yayınlanmayan ses kaydi

independence
dogrulugu tarti$ilabilir bir $ekilde, $imdilerde youtube database ini suslemektedir kendisi.

oncelikle belirtmekte fayda var, ba$taki turku ne mustafa kemal ataturk’un sesinden, ne de kendisi ile bir alakasi var. ba$ta yazilan yazilar bo$ kalmasin diye koyuvermi$ler sanirim o turkuyu, guzel de soylenmi$, iyi etmi$ler. ses kaydinin linki $u;

http://tinyurl.com/n7272k

yazarin yorumuna gelince;

eger kayit fake degilse ki ben fake olmadigina inaniyorum, mustafa kemal ataturk’un her turlu ortamda memleketi du$unmekten daha onemli bir $ey olmadiginin bilincinde oldugunun ve bu bilincle hareket ettiginin en buyuk kanitidir. kaydi dinleyen pek cok insan tarafindan bu kayit "aha koskoca mustafa kemal ataturk sarho$!" $eklinde nitelendirilecektir. herkes tarafindan bilinir ki mustafa kemal ataturk rakiyi pek severdi ve sofrasindan eksik etmezdi. boyle bir insanin kimi zamanlar sarho$ olmadigini du$unmek, ki$iyi gozde tabula$tirmak ve putla$tirmak, zaten cehaletin dibine vurmakla e$ degerdir. ancak diger yandan sarho$ olan pek cok insanin yaptigi gibi karidan kizdan ya da a$klarindan bahsetmek yerine, tek manevi a$kindan yani turkiye cumhuriyetinden bahsetmesi ve o durumda dahi memleketin ilerlemesi ile alakali goru$ bildirmesi takdire $ayan bir hareket degildir de nedir, sorarim size.

pek cok insan sarho$ olduklari zaman raki masalarinda teroru bir anda cozuvermektedir, pahaliliga i$sizlige bir anda care buluvermektedir ancak sabah oldugunda da dukkaninin kepengini acarak ulke idarecilerine sovmeye devam etmektedir. i$te mustafa kemal ataturk raki masalarinda memleketin kurtulu$undan bahsederken gercekten yaptigi bir $eyden bahsetmektedir. umalim ki bu kayit ataturk du$manlari tarafindan olmamasi gereken binbir ayri yone cekilerek suistimal edilmesin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol