15 ağustos 2009 abdullah öcalan ın açıklaması

independence
15 agustos tarihinde abdullah ocalan’in avukatlari araciligi ile kamuoyuna yapacagi duyurulan aciklama. aciklamanin konusunun ne olacagi henuz belli degil, belli olan yegane $ey benim nazarimda bu adamin halen daha muattap kabul edilerek terore buyuk bir taviz verilmesidir.
independence
zirvalayacaklari az cok bellidir ama hem medya hem de hukumet, sanki cok degi$ik ve hayatin anlamini bah$edecek $eyler soyleceyekmi$cesine onemsiyor bu konuyu.

ben soyleyeyim de o zamana kadar merak icerisinde kalmayin;

1- kurtlerin ozluk haklari taninsin.
2- kurtlere anayasal anlamda daha cok haklar verilsin.
3- dtp diger partiler tarafindan da muattap kabul edilsin.
4- dagdaki insanlarin $ehire inip silah birakmalari icin cok genel kapsamli bir af hazirlansin, dagdan inenlere i$ olanaklari saglansin.
5- orgutun komuta kademesi de bu aftan faydalanabilsin.

tum bunlari muteakip yepyeni bir talep daha ortaya cikacaktir;

+ beni de iceriden cikartin ve siyaset yapmama izin verin.

eger hukumet ve asker(ki askerin boyle bir $ey yapacagini zerre zannetmiyorum) bu herifin soyleyeceklerini muattap alip hareket ederse yazik benim ulkeme, yazik onbinlerce $ehidin ruhuna, ailesine.
independence
ne $ekilde yol haritasi cikartacak olursa olsun, hukumetin kurt acilimi adi altinda yapmi$ oldugu kadar terore destek veremez, teroriste guven veremez. sanki hukumet ile sozle$mi$ler, ayri ayri teroru kucaklamaya cali$iyorlar.
independence
dun abdullah ocalan’in avukatlari imrali’ya hava muhalefeti sebebi ile gidememi$ler. yoksa abdullah ocalan’in yol haritasi aslinda hazirmi$ ve avukatlari tarafindan alinip doguda bir yerde aciklanacakmi$. bakalim bugun alabilecekler mi.

hic olmadi bir guvercinin ayagina baglayip yollasin anakaraya, oradan alir avukatlar.
elma sekeriiii
açıklanamayan açıklama.

bu açıklamayı yapmayı kendine misyon edinmi$ olan zat; yol haritasını alıp kıçına monte etmelidir. zira 2 tane full kapasite harita method defterinin cezaevinden dı$arı çıkarılması imkansızdır. herhalde bu defterlerin de mektup haline getirilmesi 1 ayını alacaktır.
ne oldugu konusunda en ufak bir fikrimiz yok.

hem ulan sen kimsin ki... dur kendi adının altına yazılması gereken $eyler bunlar..
independence
ortada aciklama falan yok. soylenene gore abdullah ocalan’in sozde yol haritasi $u anda yetkililerin elinde ve meclis bu yol haritasini tarti$mak icin olaganustu toplanacakmi$.

abdullah ocalan bir yolharitasi yollayacak cezaevinden ve koskoca turkiye buyuk millet meclisi bu sozde yol haritasini tarti$mak uzere olaganustu toplanacak. ulan kimleri muattap aldiniz be yaziklar olsun.

in$allah bu haber atv’nin bir uydurmasi olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol