topkapı sarayındaki konserin basılması

seeyouindisneyland
dünyaca ünlü piyanist idil biret’in topkapı sarayı 1. avlu’da “whitehall orkestrası” ile verdiği konser öncesi alperen ocakları üyesi bir grup, kapı önünde protesto gösterisi düzenledi. tekbir getirip konser afişlerini yakan grup daha sonra toplu namaz kıldı. protesto nedeniyle konser vereceği alana arka kapıdan girmek zorunda kalan biret, “böyle reaksiyonlar bana çok tuhaf ve üzücü geliyor” dedi.
anadolu’da vakit gazetesinin 10 temmuz’da birinci sayfasında yayımladığı “bir ülke böyle yıkılır” başlıklı manşet haberinde “mukaddes avluda şarap küstahlığı” altbaşlığıyla topkapı sarayı 1.avlu’daki caz konseri eleştirildi.
dün akşam saatlerinde topkapı sarayı önünde toplanan ve aralarında alperen ocakları istanbul il başkanı mustafa kayatuzu’nun da bulunduğu bir grup, ellerinde doğu türkistan bayrağıyla slogan atarak tekbir getirdi.
topkapı sarayı önünde bir türk bayrağının üzerinde akşam namazı kılan eylemciler, daha sonra doğu türkistan’daki uygur türkleri için dua etti. grup, idil biret’in konser afişlerini yırtıp yaktı. grup adına basın açıklaması yapan kayatuzu, şincan uygur özerk bölgesi’nde onlarca uygur türkünün hayatını kaybettiği bir dönemde şaraplı-içkili konseri kınadıklarını vurguladı. topkapı sarayı’nda bu konsere izin veren yetkilileri kınadıklarını da söyleyen kayatuzu, “bu hayâsızlık ve terbiyesizliktir” diye konuştu.


daha sonra gülhane’ye doğru slogan atıp yürüyüşe geçen gruba polis müdahale edince arbede yaşandı. grup, polisin müdahalesinin ardından dağılarak uzaklaştı.
habertürk’e konuşan biret’in eşi şefik büyükyüksel, eşinin, grubun içine düşmemesi için arka kapılarından kaçırılmak zorunda kaldığını anlattı.
konuyla ilgili bir açıklama yapan organizatör hakan erdoğan, konserden önce sürekli olarak konserin yapılıp yapılmayacağını soran faks ve e-postalar aldıklarını ifade etti. topkapı sarayı 1. avlu’daki konsere yaklaşık 2 bin dinleyicinin geldiğini belirten erdoğan şunları kaydetti: “konser gayet güzel geçti. dışarıdaki olayları ben fark ettim. idil hanım da zaten konsere gelirken orada toplananları görmüş. dinleyiciler ise olayları hiç duymadı. konser gayet keyifli bir şekilde tamamlandı. polis, konser sonuna kadar çevrede güvenlik önlemi aldı. çıkışta idil biret, hayranları için yüzlerce cd imzaladı. idil hanım ve diğer sanatçılar konser sonrasında otellerine kadar polis nezaretinde götürüldü.”

bu haberi okuduktan sonra aklıma şu cümleler geliyor.

bu ülkede ne kadar çok boş adam var...
seeyouindisneyland
hıncımı alamadım.

amerikan maşası,aptal,tetikçi,cahil,görgüsüz faşist piç kuruları.
baktınız oradakiler size karşılık veremiyorlar , saldırın.
eyleminizi s.k.y.m sizin.
ülke karış karış satılıyor bu gerzekler topkapıda "bayrak" üzerinde namaz kılarak türkçülük oynuyorlar.
ulan özelleştirmelerde,pkk gösterilerinde,avrupa birliği yalaklanmalarında nerelerdesiniz ?
beli silahlı abileriniz "tut oğlum" diyince hemen koşuyorsunuz.
beyinlerini s.k.t.ğ.m.n malları.

sizin yapamadığınızı idil biret yıllardır yapıyor.
koiim sizin ideolojinizin taaaaaa .m.n.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol