adam öldür ama kitap yazma ülkesi

independence
honduras’tan bahsediyorum.

darbe oldu, ordu yonetime el koydu ve yasaklar pe$isira geldi. kitap yazanlara inanilmaz cezalar var ama adam oldurenlere o kadar ceza yok.

inandin mi?

yok di mi?

honduras’da bile olmaz bu kadari di mi? olmaz, emin ol.

$aka bir yana, guney afrika’da bir ulkeden bahsediyorum. ismi guetamala mi mozambik mi oyle bir $ey. orada varmi$ boyle $eyler i$te. adam olduren 20 sene ile yargilanirken, oldurulen adamin cinayeti ve cinayetinin ortbas edilmesi ile alakali kitap yazan bir garip yazar 28 sene ceza ile yargilaniyormu$.

oldu mu?

cix, olmadi degil mi?

ne mozambik’te ne de guetamala’da olmaz di mi boyle $eyler.

hatta dunyanin hicbir ulkesinde olmaz degil mi boyle bir $ey?

bok olmaz. bizzatihi senin ulkende oluyor bu i$te, turkiye de oluyor, benim canim ulkemde oluyor.

nedim $ener’den bahsediyorum. hrant dink cinayetini ara$tiran, ardindan konu ile alakali bir kitap yazip tum eksiklikleri ve uzerinin kapatilmaya cali$an detaylari irdeleyen milliyet yazarindan bahsediyorum. sirf kitap yazdi diye 28 sene hapis cezasi ile yargilanan nedim $ener’den bahsediyorum. turkiye’den bahsediyorum. adam oldur ama kitap yazma ulkesinden, ulkemden bahsediyorum.

hrant dink’i oldurdugu iddia edilen ogun samast isimli $ahis, cinayet sucu ile yargilaniyor ve hakkinda talep edilen hapis cezasi 20 sene. gonul kimsenin iceride bunca sene yatmasini arzu etmez tabiki, ama ortada bir suc varsa cezasi cekilmeli, buna yurekten inaniyorum.

ortada bir suc varsa cezasi cekilmeli.

ortada bir suc varsa.

ortada..

aklimda bu cumle yankilaniyor durmadan. ortada bir suc?

kitap yazmak. ortada bir suc. kitap. suc. kitap. suc.

2009 turkiyesinde, kalkinmanin $unun bunun durmaksizin geli$tigi arttigi bir ulkede, ya da bize bu $ekilde durmaksizin lanse edilen bir ulkede artik kitap yazmak bir suc. kitapda konu edilen ki$inin katili 20 sene ile yargilaniyor, konuyu kitap haline getiren ki$i 28 sene ile.

hrant dink cinayetinde ihmali olan, ihmali tespit edilen jandarma personeli 2 sene hapis istemi ile yargilaniyor. yine ayni cinayette ihmali bulunan, bulundugu saptanan yahut bulundugu du$unulen polisler yargilanamiyor bile, cunku valilik izin vermemi$. tum bunlari ortaya cikartan, konuyu didik didik edip kitabinda tum bu verileri yansitan ki$i ise "terorle mucadele yasasi" usulunce 28 sene hapis istemi ile yargilaniyor.

kitap yazmak senin neyine allah’in teroristi seni. terorle mucadele kanunu cercevesinde yargilaniyorsan teroristsindir, inkar etme!

nedim $ener’in bu ulke ayibi olan davadan biran once aklanarak cikmasini temenni ederim.

http://www.medyatava.com/haber.asp?id=54450

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol