çamaşır yıkamak

set me free
sözlükte herkesin çamaşırlarını annesine yıkattığı için mi yoksa kuru temizlemecilerin sayısının artmasından mütevellit kimsenin uğraşmadığından mı bilemem ama bugüne kadar yazılmadığına göre yazarlarımızın elbiselerini bok götürüyor olabilir.bu duruma hemen müdahale etmeli ve gereken detay verilip yazarlarımızı tertemiz etmeliyiz.
sevgili yazar arkadaşlarım,
iç giyim ve dış giyim olmak üzere iki başlık altında incelenebilecek elbiselerimizi, gün içerisinde kirlenmekte olan vücudlarımız gibi temizlemeye ihtiyaç duymalıyız. yaz vakti ter kokusu gibi ağır kokuların üstesinden gelebilmek için günlük olarak tshirt gömlek ve diğer üst giyim eşyalarımızı değiştirmeli tertemiz etmeliyiz.
gerek merdaneli gerekse otomatik çamaşır yıkama makinaları bu işin erbabı olarak 1800 lü yıllardan beri kullanılmaktadır.
yalnız yaşıyor iseniz, düzenli bir hayatın temel kurallarından birisi çamaşır yıkamaktır lakin makinalanabilecek durumda değil iseniz 1800 öncesi gibi elmatik ile yine bu ihtiyacı gidermek durumundasınız.
sabunu koydum leğene gör başıma ne gele türküsü eşliğinde el-matik ile yapıldığında oldukça keyifli bir hal alan çamaşır yıkama eylemi sıkma ve silkme hareketlerinin ardından güneş gören bir alana elbiselerin serilmesi ile kurutma aşamasına geçmekte; ütülenmesi ve katlanmasının ardından ertesi gün giyilecek kıvama gelmektedir.
iç giyim ile ilgili olarak açıklamada bulunmak istemiyorum.bu konu biraz kirli kalmış olabilir.
independence
yalniz ya$ayanlarin siklikla sike sike yaptiklari i$lem. yalniz ya$amiyorum ama az once icap etti yapmak zorunda kaldim, aramadigim kiz arkada$im kalmadi cama$ir makinesinin nasil cali$tigini ogrenebilmek adina ve aci bir istatistige sahip oldum bu sayede. gunumuzde pek cok genc kizimiz cama$ir makinesinin nasil cali$tigini kesinlikle bilmiyorlar. ben de bastim bir iki dugmeye, makine cali$maya ba$ladi. $imdi cama$irlar makinenin icinde kuru kuru donuyorlar oyle. kisa zamanda makinenin nasil su aldigini da cozebilirsem bu i$i ba$aracagima inaniyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol