türkiye de ortaya cikan bilinçli gerginlikler

independence
nice zamandir kila tuye dokunmadan yazmaya cali$iyorum, paso tanim ya da geyik. siyasetten uzak durayim istiyorum, malum ortalik kari$ik, bir gun birisinin gozune batar bu site, sonra ugra$ allah ugra$.

ama yok i$te, olmuyor. bu ulkede bir $eyleri gozardi ederek ya$ayabilmek mumkun degil. sen ne kadar sakinirsan o cop gelip gozune batiyor insanin.

son aylarda ulke delirmi$ durumda. birileri ergenekon diye tutturuyor ama halen daha kimse nedir ne degildir bilmiyor. bir gazete ortaya cikiyor "bakin akp yi ve gulen i bitirme planini ortaya cikarttik" diyor, bir deli kuyuya ta$ atiyor, cikartabilmek icin nice insan yargilaniyor, ordu hasar goruyor, tsk sorgulaniyor. ulke yakla$ik %13 oraninda gerilemi$, resmi rakamlar bu $ekilde ama bu haber ana haber bultenlerinde bile kiyida ko$ede yayinlaniyor sadece iki bucuk dakikalik bir zaman diliminde. ulkenin ba$inda dtp diye bir bela var, demokrasi adina kimse ona ili$emiyor ama dtp milletvekilleri teroristler icin saygi duru$unda bulunabiliyor.

demokratigiz ya, varsinlar bulunsunlar.

dogu illerinden birisinde bir fuar aciliyor, fuarda en dogal hali ile turk bayragi aciliyor, kaltagin teki bu bayraktan rahatsiz olarak "kaldirilacak turk bayraklari, sadece fuar bayraklari ile yuruyu$ yapilacak, zabitaci arkada$ mudahale edin lutfen" diyebiliyor ve bu ki$i $u anda halen fuar alaninda yetkili olarak bulunuyor.

demokratigiz ya, varsin bulunsun.

ulkenin anasi sikilmi$ kimin sikine. varsa yoksa asker sivil ceki$mesi. millet acliktan kiriliyor, i$sizlik cumhuriyet tarihinin en babayigit olculerinde, ekonomi siki tutmu$ %13 gerilemi$, fakiriz ulan fakir!

ama dedigim gibi, kimin sikine. gemisini kurtaran kaptan bu devirde. herkes kendine, kendi kurumuna bakiyor, vatanda$ acliktan parmagini kemiriyor ama haberciler bilal erdogan’in askerlik yapacagi ki$lanin onunde nobet durmu$lar, gelse de bir iki satir bir $ey konu$tursak diye. lan bana gelin bir bana gelin, gelin bakin sizlere neler anlatacagim.

et yiyenlerde kanser riski daha fazlaymi$, bugun bir gazeteden okudum bunu.

super $ansli bir memleketiz bu durumda, kanser riskimiz cok azalmi$. eti kim bulmu$ da yemeklerine katabilmi$ bu ulkede son senelerde ay benim catalkaram cingenem? lan ne eti lan ne eti? millet yemegine katacak et suyu bulyonu bile bulamiyor, onu da gectim ulan millet yemek bulamiyor ki icersine et katsin bir $eyler yapsin? vatanda$ suca itiliyor aleni $ekilde alo? uyanin olm uyanin lan, ac adam ne yapmaz ki? ailesini doyurmak zorunda bu adam, sike sike suc i$leyecek ya da ailesi ve kendisi acliktan olecek.
ama siz hala daha baykal’in araba kullanirken kirmizi i$ikta gecmesini 25 dakika boyunca haber yapin, bir ergenekondur tutturun gidin ismi gecen herkesi iceriye tikin.

bak soyluyorum sana, yakinda turbani yine onumuze cikartacaklar. bak demedi deme, not al bunu. eger bu sivil asker ceki$mesi bayatlarsa, ergenekon gundemden du$erse bu sefer sira yine turbanda. o da olmadi alevi sunni cati$masi cikartirlar ba$imiza. dtp’yi korukler korukler yine ate$ haline getirirler, teroru hortlatirlar, yeterki kimse ekonomiden bahsetmesin, yeterki kimse vatanda$ ac demesin, yeter ki ali’nin ismail’in haykiri$larina kulak verilmesin.

ulan be, resmen allah belanizi versin.
elma sekeriiii
güdümlü siyaset yaratmaktır. evet tam olarak budur.

misal pkk’nın hortlaması, türban, milliyetçiligin bir anda yükselmesi vesaire.


derin devlet denilen bir $ey var bu ülkede. bilenler bilmeyenlere anlatsın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol