prehistorik dönem kadınının regl çilesi

zipirinsan
az önce tuvaletteyken aklıma geldi de, çok beter bir şey olmalı.

düşünsene, tarih öncesi devirler... daha isanın doğmasına binyıllar var. mağaralarda yaşıyorsun, avcısın... regl olmuşsun...

hijyenik ped yok. majezik yok... ağrın sızınla av peşinde koşturuyorsun. e her tarafı kan ediyorsun bir de, mesela bir yırtıcıdan kaçarken iz bırakmış oluyorsun en olmadı. sonra yazık lan, insanın reglken adım atacak hali olmuyor, sen aslandan kaplandan kaç. hem kan kokusuyla türlü leşçi kuşu tepene topla...

iyi ki bu zamanda doğmuşum.
angelus
efendim, prehistorik dönemde hayat bulmuş olan avcı/toplayıcı kabilelerde avlanmak, toplamak ve bu gibi eylemleri genel olarak erkekler yaptığı için ve kadın bireyler mağaralarında kocalarının getireceği mamutu yemek için beklediğinden pek öyle av peşinde, yırtıcı dibinde koşmak gibi işlere uğraşmazlar; efendi efendi mağralarında prehistorik dönem regl çilelerinin bitmesini beklerlerdi. ha diyorsanız eğer o zamanda da eşitlik vardı ve kadınlar da mamut avlıyordu; susarım ben ve kafamda mamut kovalayan, 3 bucuk metrelik bir yırtıcı için pusuya yatan kadın profilini hayal eder; bunca atraksiyonun ortasında çektikleri regl çileleri için üzülürdüm.
zipirinsan
prehistorik dönemin anaerkil kabilelerinde üzüntüyle karşılanan bir çiledir bu efenim. erkekler bu dönemlerde çok çile çekiyor olmalı.
angelus
efendim, anaerkil kabilelerdeki kadın populasyonu anaerkilliklerini toplumun yönetiminde, kültürel etkileşimlerinde ve seks yapmak için erkeği kendi evine atmakta kullandığından; avlanmak gibi işleri yine ekeklere bıraktıkları için regl çilelerini rahat rahat çekebilmektedirler mağralarında. sorun yoktur.
sipsi
aslında erkeklerin de çektiği çiledir. günümüzde erkek kişisi sevdiceği regl dönemindeyken çikolatalarla dolu bir sepetle gelip az çok mutlu edebilir hatun kişiyi. o zaman çikolata yok, nutella da yok dondurma da yok. zavallı adamcağızlar ne çileler çekti kim bilir? belki böyle şekerli bitkilerden falan getiriyorlardır mamut avından dönerken, bak ben de bilemedim şimdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol