senin maaşın benim makyajıma yetmez

imphotep
"ben zengin koca arıyorum sen yetmezsin." yahut "senin gibi eziklerle işim olmaz" vari söylemlerin mahalle lûgatındaki halidir.
sipsi
genellikle ’hahahayyt’ şeklinde bir kahkahayla tamamlanan cümledir. e tabi o meymenetsiz suratı boya küpüne çevirmeye hangi maaş yeter o da ayrı.
imphotep
/- hahaahayy..ayol senin maaşın benim makyajıma yetmez.
+- nası yetmez lan!! kaç para bi ruj..
*- salih abi gel sen mevzuyu anlamadın pek.
+- dur olum.nası yetmez?ruj dediğin kaç para,10 milyon olsa allık falan toplasan..bi dakka olum..
*- abicim gel seeenn..

[serkan altuniğne]
angelus
13 bin euro maaş aldığım halde sıkca duymaktayım bu cümleyi -sözlük bayanlarına selam ederim.- lan istemiyorsanız madem, açık açık söyleyin; bu tip bahaneler hiç inandırıcı gelmiyor zira.
chef doeuvre
dürüst kadının kurduğu cümledir. zira lükse alışmak çok kolaydır ancak lüks bir hayat yaşayıp sonradan fakirleşmek insanı cidden bunalıma sokar.
(angelus a selam ederim)
486
"daha zengin olsam seninle ne işim var" gibi bir cümleyle göt edilebilir bu cümleyi kuran ezik zihniyet. sevgilisini maaşına göre seçen kişi zaten sevgili değil müşteri arıyordur.
xxllxl
söylenildiği yurdum erkeğini dipsiz bunalımlara sürüklemesi muhtemel parça tesirli etkiye sahip reddetme şeysi...
simplist
pahalı ve ağır makyaj, hatta belki her gün plastik makyaj yapan birinin, maaşlı çalışan bir başkasına ifade ettiği matematiksel gerçektir.
bu gerçeği göz ardı edip evlenmek yanılgısına düşen çiftlerde bir süre sonra "allık yoksa morluk var" "dur şu dudaklarına doğal dolgunluk katayım" tarzı, kesinlikle tasvip edilemeyecek makyaj hileleri yaşanabilme ihtimali vardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol