bing

independence
microsoft’un yeni arama motoru. google’a rakip olacagi soyleniyor ama dur bakalim. bir iki gundur bilgi sozluk’e ziyaretci yolluyordu bu site, ne olup olmadigini bilmiyordum, bugun ara$tirdim ogrendim ne oldugunu. yollasinlar bol bol, hic mahsuru yok.

http://www.bing.com/
independence
video arama konusunda a$mi$ bir teknolojiye sahipler.

$oyle ki;

diyelim ki bir video aratiyorsun ve arattigin videoyu buldun. mouse pointeri uzerine gotur, video ba$lasin oynamaya. begenirsen tikla sitesine git ve orjinalini izle. super olay.

$imdi super olay diyorum ancak bu search machine yeni acildi, dolayisi ile henuz net bir ziyaretci sayisina sahip degil. net ziyaretci sayisina sahip olup her gun milyonlarca insan tarafindan ziyaret edilebilir duruma geldigi taktirde ayni hizi ve ayni hizmeti verebilecek mi diye du$unuyorum kendi kendime, sonra diyorum ki "olm microsoft lan bu, o kadar hizli servisi veremeyecek olsa msn ve hotmaili nasil barindiriyor angut?".

ha bu arada bu sitenin tanitimina microsoft tarafindan 100 milyon dolar ayrilmi$. bak anlamami$sindir diye bir de rakamla yazacagim;

100,000,000$

ah ulan para, sen nelere kadirsin.
independence
cok kisa bir zaman diliminde cok fazla sayida kullaniciya ula$ti bu arama motoru. turkiye’de cok ragbet gordugu soylenemez ama yurtdi$inda bir hayli populer oldu. google’a ciddi anlamda rakip oldu daha $imdiden.
independence
google iddiasina gore internet explorer kullanan kullanicilarin google aramalarini ar$ivleyerek onlari kullaniyormu$ bu motor. google bu konu ile alakali resmi bir aciklama da yapmi$.
independence
google gibi bir ceviri servisi mevcuttur ve facebook bu ceviri hizmetini kullanir.

ancak $oyle bir durum vardir ki bu ceviri hizmeti olmasa cok daha iyi olu$mu$. facebook’ta bir profil altinda $u yaziyi okudum;

do you ’like’ my profile?

altinda cevirisine bak diye bir sekme vardi ve o sekmeye tikladim. ceviri aynen $u $ekildeydi;

’profilim hoşunuza mı’? (bing tarafından çevrildi)

oeah be karde$im, cevirmeyeydin olmaz miydi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol