11 e 10 kala

sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
yönetmenliğini, senaryo yazarlığını pelin esmer’in yaptığı yerli film. oyuncular arasında: nejat işler, mithat esmer, tayanç ayaydın, laçin ceylan, savaş akova gibi isimler var. filmin, 28. uluslararası istanbul film festivalinde galası yapıldı. aynı festivalden "jüri özel ödülü"nü kazandı. filmin konusu:

emniyet apartmanı’nın dördüncü katında yaşayan mithat bey , yıllardır biriktirdiği, evinde kendisine sadece küçük bir yaşam alanı bırakan koleksiyonlarını o güne kadar karşısına çıkan her türlü tehdite karşı korumayı başarmıştır. koleksiyonunun devamlılığını bozmamak için aradığı herhangi bir parça onu istanbul’un her köşesine götürebilir. mithat bey için istanbul onun koleksiyonu kadar sınırsızdır.

aliiçin istanbul, emniyet apartmanı ve çevresiyle sınırlıdır. köyünden istanbul’a geldiğinde apartmana kapıcı olarak giren ali, kızı kapıcı dairesindeki rutubetten astıma yakalanınca, daha iyi koşullar sağlayana kadar bir süre önce ailesini köye geri yollamıştır. apartmanın diğer sakinleri deprem endişesi ve daha değerli bir eve sahip olma isteğiyle binayı yıkıp yeniden inşaa etmeyi tercih edince, mithat bey’in koleksiyonları uğruna verdiği savaşların en zorlusu başlar. bina yıkılırsa mithat bey koleksiyonlarını kaybedecektir, ali de hem evini, hem işini. artık apartman, yalnız yaşayan bu iki adamın ortak kaderidir. koleksiyonun devamlılığı için başlayan ilişkileri, mithat bey’in ali’ye istanbul’u devretmesiyle farklı bir boyuta geçer, birbirlerinin kaderlerini fark etmeden değiştirdikleri bir noktada biter.

"11’e 10 kala" 2009 sonbaharında sinemalarda...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol