dave gahan

imgoindeeperunderground
"dave gahan seven kizlarin erkek arkadaslarinin dave gahandan nefret etmesi sorunu" diye bir baslik acabilseydik eger ne kadar yakisikli oldugu ve bu sebeple nasil sorunlara yol actigi anlasilabilecekti kendisinin. sesi ve kendisi sahnelerin efendisi gibidir, izlemek de dinlemek kadar zevklidir. lakin bir takim erkeklerin depeche mode’dan nefret etmesine yol acabilmistir bu durumu..
reddevil
hatta ve hatta bu kişilik yine 2001 konserinde "gördüğüm en iyi 5 seyirciden birisiniz" demiştir.daha sonra yeleğini atmıştır ve salonda inanılmaz bir çığlık kopmuştur.ve istanbul o andan sonra da en iyi seyirci olmuştur herhalde.
bloody mary
dünyanın en seksi sesine sahip bir çok kadının dinlerken tahrik olmasına sebebiyet veren depeche mode vokalisti..hatta ıslananların olduğunu da duymuştum..sapık bir ruha sahip olduğunu düşündüğüm kişilik.yine de seviyorum..evet..
sifaotu
dünyanın en güzel seslerinden birine sahip olan şahısdır. martin l gore’un yazdığı muhteşem söz ve melodiler dave’in büyülü sesiyle buluşarak canlanır. dave gahan şarkı söylerken söylediklerini hisseden bir sanatçıdır. şarkıdaki duyguyu yasar ve dinleyiciye bunu yaşatır. kimi zaman haykırır, kimi zaman mikrofona hafifçe dokunur, bazen yerinde 360 derece durmadan döndüğü olur. ne yaparsa yapsın seyirci bir depeche mode konserinde gözlerini ondan asla alamaz.
nickullah entryoglu
gerçek ismi, ya da isminin uzun şekliyle david gahan, 1962 essex doğumlu, - yamuluyorsam düzeltin ki - 1980 senesinde, depeche mode grubuna dahil olmuş ve de bir daha sevenlerinin kalbinden çıkmamış, en iyi sahne performansı olan sololardan birisi olan, sahnede enjoy the silence’ı deli gibi söyleyen, eskinin uyuşturucu problemlisi, şimdinin genç delikanlısı.
haykolik
dave gahan
depeche mode’un başarılı vokalisti david gahan, 1962 senesinde essex’de dünyaya geldi. annesi ve üvey babasıyla birlikte çocukluğunu geçiren gahan, araba çalmak ve spreyle duvarları boyamak gibi işlediği ufak çaplı suçlardan dolayı 14 yaşına kadar üç kez mahkeme karşısına çıktı. 16 yaşında okulunu yarım bırakan ve para kazanmak amacıyla birçok işe başvuran sanatçı, genellikle iş yerlerinden sicilinde bulunan suçlardan dolayı red cevabıyla karşılaştı. essex’de bulunan southend sanat okulu’na girmeyi başaran ve büyük bir zevkle eğitimine sarılan müzisyen, üç yıl sonra kazandığı ingiliz toplumu sergi ödülü ile bunun karşılığını aldı.

1980 senesinde vince clark ve andy fletcher tarafından kurulan ve ertesinde martin gore’un da dahil olduğu ‘composition of sound’ adlı gruptan, 1981 senesinde gruba vokalist olarak katılması için teklif alan dave gahan, teklifi tereddütsüz kabul etti ve grubun adı gahan’ın önerisiyle ‘depeche mode’ olarak değişti. ilk albümü “speak and spell”i aynı sene yayımlayan grup, şu anda dünyanın en önemli synthpop gruplarından birisi olarak nitelendiriliyor. depeche mode kariyeri boyunca toplam 11 stüdyo, 4 derleme ve 2 tane de konser albümüne imza atan gahan, karizmatik kişiliğinin yanısıra, baritone vokal tekniğiyle de birçok müzikseverin hayranlığını kazandı.

1995 senesindeki intihar girişimi ve 1996 senesinde yaşadığı uyuşturucu sorunundan beri kendini toparlamış olarak gözüken dave gahan, 2003 senesinde “paper monsters” adlı ilk solo albümünü ken thomas prodüktörlüğünde piyasaya sürdü. albümde kullandığı elektronik altyapıların yanısıra, rock elementlerini de albümüne yansıtan gahan, parçalarında genellikle derin bir atmosfer yarattı. albümüyle müzik eleştirmenlerinin bir kısmından övgü toplayan sanatçı, bazı eleştirmenlerden ise albümün sıkıcı olduğu gerekçesiyle olumsuz yorumlar topladı. albümle ingiltere listelerinde 36 numaraya yerleşen müzisyen, albümden “dirty sticky floors”, “i need you” ve “bottle living/hold on” parçalarını single olarak yayımladı. “dirty sticky floors” single’ı ile ingiltere listelerinde 18 numara olmayı başaran sanatçı, albüm sonrasında knox chandler (gitar), martyn lenoble (bas gitar), vincent jones (klavye) ve victor indrizzo (davul) ile birlikte dünya turnesine çıktı ve bu turnenin paris ayağında kaydedilen bir konser, 2004 senesinde “live monsters” ismi altında dvd olarak müzikseverlere ulaştırıldı.

şu an üçüncü eşi ile birlikte new york’da yaşayan dave gahan, 2007 senesinde verdiği açıklamayla “hourglass” adlı 2. solo albümü üzerinde çalıştığını belirtti. albümün prodüksiyonunda andrew philpott ve christian eigner ile biraraya gelen gahan, albümün ilk albüme göre daha fazla elektronik altyapı taşıyacağını açıklıyor. 22 ekim tarihinde yayımlanması beklenen albüm sonrasında sanatçı, seneyi gerçekleştireceği ufak çaplı bir turneyle tamamlayacak.
independence
dave gahan, 1962 doğumlu ingiliz müzisyen. martin gore (söz yazarı, geri vokal, gitar ve klavye) ve andrew fletcher (klavye) ile birlikte depeche mode adlı new wave/rock müzik grubunun baş vokali ve söz yazarı.




9 mayıs 1962’de; epping, essex, ingiltere’de dünyaya gelen david “dave” gahan’ın ailesi işçi sınıfındandı. dave henüz üç yaşındayken annesi sylvia ve babası len boşandı. bunun ardından dave; annesi, iki erkek kardeşi (peter ve phil), ve kız kardeşi sue ile birlikte basildon, essex’e yerleşti. annesinin çok geçmeden tekrar evlenmesiyle üvey babası jack gahan’ın soyadını aldı ve 10 yaşındayken ölen üvey babasını biyolojik babası len’in eve döndüğü güne kadar öz babası zannetti. öz babası len ile tanıştığı günü bir röportajda şu sözleriyle anlattı:


o günü asla unutmayacağım. okuldan eve geldiğimde, bu yabancı annemin evindeydi. annem bana onu gerçek babam olarak tanıttı. bu imkansız çünkü benim babam öldü dediğimi hatırlıyorum ağlayarak. 3 yaşıma kadar o adamın bizimle yaşadığını nasıl bilebilirdim? o günden itibaren, len bizi çoğu kez ziyaret etti, ta ki bir yıl sonra tekrar ortadan kayboluncaya kadar. bu kez sonsuza dek... o zamandan beri hiçbir yaşam izi vermedi. büyüdükçe onun hakkında hep çok fazla düşündüm. annemin söyleyebildiği tek şey, bir otel açmak için jersey’ye yerleştiğiydi.

henüz 14 yaşına bile girmeden önce; araba çalma, vandalizm ve sprey boyalarla duvarları boyama suçlarından üç kez çocuk mahkemesine çıkan dave gahan, liseden ayrıldığı temmuz 1978’den sonraki 6 ay içinde yirmi kez iş değiştirdi. nihayet southend art college’a kabul edilen dave, bu okulda çok iyi zaman geçirdi ve 3 yıl sonra british display society adlı ödülü kazanarak birçok dükkanda ve alışveriş merkezinde çalışma imkanı buldu.

1970’lerin sonunda composition of sound adıyla kurulan ve kurucuları vince clarke (ilk vokalist), martin gore ve andrew fletcker olan depeche mode’a gahan’ın katılması, 1980’li yılların başını buldu. bir barda david bowie’nin heroes adlı şarkısını söylerken, vince clarke’nin dikkatini çeken ve zaten grubun solist arayışının tam üzerine denk gelen dave gahan, yap-bozun kayıp olan parçası gibiydi. adını, gahan’ın kulağa hoş geldiğini söylediği, fransız bir magazin dergisinden alan depeche mode, yeni isimleri ve yeni vokalleri ile ilk albümleri speak and spell’i 1981’de mute records’dan çıkardılar. albümün başarısı ve özellikle just can’t get enough adlı şarkının listelerdeki yükselişi, grubun söz yazarı vince clarke’ın gruptan ayrılmasına engel olamadı.

müzik severler clarke’ın ayrılmasından sonra grubun dağılacağını düşündüyse de bu durum, gelecekte büyük hitlere imza atacak martin gore’un, şarkı yazarı olarak önünün açılmasını sağladı. grubun ikinci albümü a broken frame 1982 yılında, üçüncü albümü contruction time again 1983 yılında, grubun en iyi çalışmalarından birisi olan some great reward 1984 yılında yayınlandı. people are people şarkısı, grubun amerika billboard 20 listesi’ne giren ilk şarkısı oldu.

1986 yılında yayınlanan black celebration albümü grubun geçmiş bağlarından kopup yeni bir dünyaya açılımını gösteren; daha karanlık, özellikle şarkı sözlerinde korku ve depresyon hissettiren bir albümdü. bazı hayranlarını hayal kırıklığına uğratsa da stripped adlı şarkıda kullanılan gitarla birlikte, elektronik depeche mode’da yıllar içinde yavaş yavaş yaşanacak rock etkisi ilk defa ortaya çıktı. 1988 yılında music for the masses ve 1990 yılında violator albümlerinden sonra, 1993’te yayınladıkları songs of faith and devotion albümü ile aynı anda hem ingiltere’de, hem de amerika’da listelerin başına oturan depeche mode’un karizmatik vokalisti dave gahan, giderek bir rock tanrısına dönüşmeye başladı.

ancak aynı tarihlerde, gahan bileklerini kesip intihara teşebbüs etti ve bir kaç defa aşırı doz uyuşturucudan komaya girdi. hatta bu komalardan birinde yaklaşık iki dakika nefesi durdu. 28 mayıs 1996’da, los angeles’ta sunset marquis otelli’ndeki odasında aşırı dozda eroin ve kokain aldıktan sonra beverly hills, california’daki cedars-sinai medical center’a yatırılan dave gahan, burada dokuz ay süreyle rehabilitasyon gördü ve uyuşturucuyu bıraktı.

gördüğü bu tedavinin ardından 1997 yılında, grupla birlikte yeni bir albüm hazırlamak için stüdyoya giren gahan, 1997 yılında yayınlanan ultra albümü ve 2001 yılında yayınlanan exiter (depeche mode’un elektronik müzikten rock müziğe yaklaştığı albüm) albümünden sonra; 2003’te paper monsters, 2004’te 200.000 kopya satan dirty sticky floors ve 2005’te playing the angel albümleriyle solo kariyerine devam etti.

hayatı boyunca üç kez evlenen dave gahan’ın 1985-1991 yılları arasında evli kaldığı joanne fox’dan, aralık 1987 doğumlu jack isminde bir oğlu var. gahan ikinci evliliğini ise 1992-1996 yılları arasında teresa conroy ile yaptı.

şu anda 14 şubat 1999’da evlendiği eşi jennifer sklias, 1999 doğumlu kızları stella rose ve oğulları jimmy (jennifer sklias’ın önceki ilişkisinden olan oğlu) ile birlikte new york’ta yaşıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol