arkadaş arıyorum arkadaş

independence
sene 80 lerden 90 lara uzanan seneler.

turkiye’de internet yok.

internet ne ki? bilgisayar yok. bankalar hesaplari hala kartonlara yazili $ekillerde tutuyorlar. genclerin en buyuk keyifleri ak$amlari kahvelerde okey oynamak, sinemaya gitmek ya da deniz kenarinda ak$amlari cekirdek citleyerek sevgili ile kol kola yurumek. o zamanlar sevgililer sevi$mezlerdi, vallahi bak. seks turk toplumuna mars kadar uzak bir kavramdi. kolalar icilir, dondurmalar yenilir, sevgilinin eli yuz kizariklari icerisinde tutulur, en cesaretlileri ise en fazla sevgilinin beline kollarini dolarlardi. seksi gectim opu$mek bile mumkun degildi o zamanlar. $imdilerde oldugu gibi tutan tuttugunu gibi bir donem ya$anmiyordu, ya$anmami$ti da hic.

yeni yeni bir hastalik peydah olmaya ba$lami$ti gencler arasinda.

telsiz.

buyuklerimiz odalarina telsiz alirlar ve ak$amlari ilk sanal sohbetlere imza atarlardi. bizler de giderdik yanlarina, buyuk bir merakla dinlerdik konu$malari.

+ arkada$ ariyorum arkada$.
- ee.pih pih. ben kezban. arkada$ ariyorum tamam.
+ pih pih. ee kezban tamam. ben kamil tamam. 89 da bulu$alim istersen tamam. tamam.

89 diye tabir edilen $ey bir telsiz kanaliydi. yuzlerce kanal icerisinden o an icin o soylenmi$ti. belli bir kanal vardi herkesin ortak olarak bulu$tugu, ardindan da ozel kanallara cekilirdi birbiri ile konu$mak isteyen insanlar.

+ pih pih. kezban geldin mi tamam?
- ee. pih. geldim ancak cok zamanim yok kamil tamam.

"mina koduum ne sikime geldin o zaman madem cok zamanin yok da?" demek isterdi muhtemelen deli gonul, ancak dedim ya, o senelerde cok $ey bize uzakti, kufur de dahil. lan kelimesini duydugumuz anda kacardik ortamdan, lan kelimesi bize cok uzakti.

eger kezban ile kamil koyu bir sohbete dalabilirlerse, en sonunda birlikte sahilde cekirdek yemek uzere belli bir gun belli bir saatte bulu$mak uzere anla$irlardi. o gun gelir catar, kezban pileli bir etek giyer, kamil de cantilerini cekerdi uzerine ve cekirdekler citlenip kolalar icildikten sonra bir dahaki goru$meye degin vedala$ilirdi. belki de sonlari evlilik olurdu, kim bilir.

nihayetinde "arkada$ ariyorum arkada$" cumlesi, 80 lerden akilda kalan bir telsiz anonsudur canlar. yani tum bu yaygara aslinda bunu aciklamak icindi. ogrendiniz artik, dagilin hadi.
aello
günümüzde chat sitelerinden yapılan şeydir. şimdiki versiyonunda bazı saflar bazı insanlara para vs bile yollar daha tanışmadan etmeden, sonra apışıp kalır. ne hale gelmişizdir.

edit: ayrıca bahsedilen telsiz olayı fazla saf ve şirin geldi kulağa. hem kalkıp buluşuyosun ki normalmiş o dönem, işi bir de kolayla bitiriyorsun. bunun şimdisini harflere dökmicem bile...
independence
bu durumun bir de "bayan arkada$ ariyorum bayan arkada$" leveli vardi ki o kisma hic girmek istemiyorum. 80 lerin sanal sex hazirlanma a$amasi bu $ekilde gercekle$irdi ozetle.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol