taner yıldız

independence
sakalli ilk ve tek bakanimiz sanirim.

goren bakanliga degil de camiye vaaz vermeye gidiyor zanneder. nasil bir imaji olacak turkiye’nin du$unmek lazim.
independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
taner yildiz kayseri
taner yıldız, 3 nisan 1962’de yozgat devecipınar’da doğdu. babasının adı eşref, annesinin adı emine’dir. elektrik mühendisi; istanbul teknik üniversitesi elektrik-elektronik fakültesi elektrik mühendisliği bölümü’nü bitirdi. kayseri elektrik üretim şirketi’nin yönetim kurulu üyesi, kayseri ve civarı elektrik taş’nin yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü olarak görev yaptı. 22. dönem kayseri milletvekili. 60. hükümet’te enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı görevine atandı. iyi düzeyde ingilizce bilen yıldız, evli ve 4 çocuk babasıdır.

tasarimharikasi
petrol aramalarına toplam 4.6 milyar dolar para yatırıldığını buyurmuş kendisi. para bizim cebimizden çıksın amerikalılar gelsin el koysun, değil mi taner yıldız; aferin taner yıldız.
elma sekeriiii
kendisi bir açıklama yapmıştır, okuyan bünyelere bir "yuh artık!!!" çektirmiştir. yazıyı okuyun yorumu akabinde okursunuz.

"türkiye’nin meridyeni, paraleli var. sonuçta, hayatımızda zaten pratikte yaşadığımızın resmiyetle sistematize edilip edilmeyeceği ile alakalı bir konudur bu. bu enerji sektörü açısından ortaya koyduğumuz bir fikirdir. ama bugün bakıyorum bazı yayın organlarında bu, alınmış bir kararmışcasına aktarılıyor. bu doğru değil, bu toplumda tartışmaya açılacaktır. sonuçta ne kadar rağbet göreceği ortaya çıkacaktır. ama ben enerji sektörü açısından ve bir kısım bilimsel çalışmalarla gün ışığının insan üzerinde oluşturduğu psikoloji açısından bakıyorum.

eğer sabah 5,5’da, 6’da gün ışıyorsa ve bir saat sonra mesaiye başlanabiliyorsa ben sektör olarak, enerji verimliliği açısından daha fazla faydalanacağım demektir. bunun uygulanıp, uygulanamayacağını hep beraber görürüz, ama enerji sektörü açısından kesinlikle bu bir artıdır, bir değerdir. binalar, fabrikalar, iş yerleri, kamu özel sektörün her birisi gün ışığına göre aydınlatmasını düzenlemektedir. zaten binayı yapımında, inşaatçılıkta bu var. insanların da buna rahatlıkla uyabileceğini düşünüyorum, bunları kamuoyu ile paylaşmak adına söyledim.”

cumartesi mesai olacak mi?

cumartesi günü mesaiye ilişkin olarak da yıldız, “türkiye de daha çok çalışmaya ihtiyacımız vardır” başlığı altında konuşulan bir konu olduğunu ifade ederek, “ama ön plana çıkan, cumartesi mesaisi ile alakalı konu” dedi.

yıldız, türkiye’nin, bütün sektörleriyle beraber son 9 yılda çok ciddi bir atılım yaptığını, gsyh’nı 3 katına katladığını vurgularken, şunları söyledi:

“bunlar çalışarak oluyor. bunlar oturarak olmuyor. biz zaten fiili olarak cumartesi, pazarda çalışıyoruz ama buna ne kadar çok katılım olursa, o kadar daha fazla iyi olacaktır.

bugün seçimlerde sandıkların ağrı’da kars’ta istanbul’a göre, balıkesir’e göre bir saat daha önce sandıkların açılıp oylamanın daha erken bitirilmesindeki temel mantık, hayatın her döneminde yararlanılabilecek bir mantıktır, ben böyle düşünüyorum. bunun özellikle sektörümüz açısından verimlilik açısından çok ciddi getirileri var. tartışmaya açıyoruz, kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

gün ışımasından 1 saat sonra mesai

hangi saatlerin önerildiğine ilişkin soru üzerine de yıldız, gün ışımasından 1 saat sonra başlayan mesainin enerji verimliliği açısından doğru olacağını düşündüğünü bildirdi. yıldız, türkiye’nin kendi sınırları içinde dahi 1 saat 10 dakikalık zaman farkı olan yerlerin bulunduğuna işaret etti.

yıldız, “bugün özel sektörün önemli ölçüde uyguladığı zaman dilimidir bu. özel sektörle beraber kamunun bu manada yapılanması olabilir mi olamaz mı? tartışmaya açtığımız konu yalnızca enerji sektörü açısından değerlendirdiğimiz enerji verimliliği ile alakalı hususlardır” dedi.


******
kendisi erken başlayalım diyor, ancak mesaimizi erken bitirebileceğimizi özellikle söylemekten kaçınıyor gibi duruyor. çünkü sayın bakan, başlayalım derken hiç şu saatte de bitirirz gibi bir lafı dillendirmiyor bile.
hayır, zaten ab standartlarına göre çalışmıyoruz ki biz? günde 8 saat çalışmamız gerekirken biz mesaiye 8.30 da başlayıp 18.00 de bitiriyoruz. bir de cumartesi çalışmak neyin nesi?
o halde sen bize hakkımız olanı ver çok sayın bakan, her sektörü fix 8 saat mesaili sistemler haline getir, biz sonra bu cumartesileri de çalışma konusuna gelelim.

türkiye’nin meridyeni var, paraleli var böyle saçmalık olmaz!
independence
elektrik mühendisleri odası tarafindan, meslek etiğini ihlal ettiği gerekçesiyle, tmmob disiplin yönetmeliği 9/b maddesine göre meslekten 6 ay men cezası verildi kendisine.

sebebi ise soma’da meydana gelen faciada olen 300 den fazla i$ci ile alakali kamuoyunu yaniltici bilgiler vermek ve meslek etigine aykiri davrani$.

bilindigi uzere taner yildiz elektrik muhendisi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28340083.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol