selma aliye kavaf

alorarola
kadın ve aileden sorumlu bakan

son zamanlarda homofobi çıkışlarını bir hak vazifesiymiş gibi gösterircesine meclis’te muhabbet telallığı yaparak piyon kazanmaya çalışan oryantasyon abla. dansözlük kolay meslek değil fekat hakkını verme çabası içerisinde çok fazla mahrem yerleri açılmaya başladı farkında değil.

(bkz: abdestli cenabet)

cinsiyetçi zihniyet siyasetlerine eşcinselleri kullanmaktadırlar.

hoş karşılatma zihniyetlerinin ulaşım noktalarının ucunda insanlık dışı karar mekanizmaları oluşmaktadır.

şöyle ki;

hastalık ya da hastalıklı demek nefret suçlarını olağan hale getirmek demektir.
işi nefret edenlere bırakmak da denilebilir.
sonuçta hastalıkya, eşcinselleri hastalıklı olarak gören homofobik heteroseksüelizm eşcinseller hakkında karar verme potansiyelini
yani misal olarak ötenazi diye tabir edilebilecek kararı imalı bir şekilde nefret edene bırakılmaktadır anlamındadır.
infazında cezası yoktur demeye getirmek demektir.

hangi siyasetsiz din ya da mezhep bu tarz kararları verme hakkına sahiptir sorulması ve tartışılması en duyarlı konudur.?

gereğine ithafen dinsel bir cevap vermek gerekirse dinin de kabul etmediği bir cevap olarak bu zihniyetlerin yaptığı siyaset;

tamamıyle zulum etmek demektir.

ikiyüzlü ve riyakarlar cinsiyetleri natamam zihniyetler eşcinsellerden korkar. ve hastalık yaftasını bulaşıcılık nazarı altında betimlerler.

kavaf’ın yobazliginın ve ayrımcılığın resmi olan bu itham şu demektir ki;

kendileri icin hak isteyenler escinseller icin ölüm istiyor demektir.

(bkz: hamdolsun siyaseti)

(bkz: sana insan diyenin amına koyım)

hanım abla hak getire biraz daha açıl lütfen. sana çok ihtiyacımız var.

maşallah çok rahat konuşmak bu kadar farzi bir vecibe ise;

bu zihniyetteki insanlara verilebilecek gerçek bir cevap var ise inanıpta göstermeye çalıştıkları ilah inşallah bir gün içlerinde patlayacaktır. kendilerine korktuklarını versin.!

(bkz: hahhayt)

cennet görülmüş de kimler kaybetmek için kasten eşcinsel oluyormuş gibi oryantasyon psikolojisi yaratarak ideolojik homofobi yaratmak için konuşma vasfını hak sayıyorsunuz.

eşcinsellik hastalıktır diyenlerin hepsini tabiatı izlemeyi davet ediyoruz. hangi dünya’da ya da tabiatta yaşıyorlar? şimdiye kadar ki yapılan rantçı siyasetlerin hangisi tabiata faydası oldu?

eşcinsellik bir hastalıktır ve tedavisi gerekir.’ sözleri meclise taşındı. chp istanbul milletvekili mehmet sevigen tarafından başbakan tayyip erdoğan’ın cevaplandırması için verilen soru önergesinde bakan kavaf özür dilemeye çağrıldı ve ayrımcılık suçlarını teşvik ettiği kaydedildi.

chp milletvekili sevigen tarafından verilen soru önergesinde eşcinselliğin bilim insanları tarafından bir hastalık olmadığının belirtildiği açıklamada, ’yaşam hakkının ihlali, cinsel ayrımcılık ve eşcinsel cinayetlerin artmasına kadar varan şiddetin sorumluluğunu sayın bakan selma aliye kavaf üstlenecek mi?’ diye de sorulmuş.

(bkz: hadi bakalım)

ve rte’nin yazılı olarak cevap vermesi konusunda tbmm’ye verilen soru önergesinin tam metni:


türkiye büyük millet meclisi başkanliği’na

aşağıdaki sorularımın başbakan sayın recep tayyip erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini arz ederim. 12.03.2010

mehmet sevigen
istanbul milletvekili

aileden sorumlu devlet bakanı selma aliye kavaf’ın “eşcinsellik bir hastalıktır, tedavi edilmelidir” sözleri kabine üyesi olan sağlık bakanı recep akdağ ve kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu başkanı güldal akşit başta olmak üzere abd tarafından da sert bir şekilde kınandı. sokakta, yolda, her fırsatta aşağılanan cinayetlere kurban giden eşcinseller şimdide bir devlet bakanı tarafından dışlanmış ve aşağılanarak hedef gösterilmiştir.

dünyanın birçok ülkesinde kavaf’ın sözleri yanlış ve zarar verici olarak değerlendirilmiş ve kınanmıştır. dünya sağlık örgütü 1970’li yıllardan beri eşcinselliği hastalıklar ve rahatsızlıklar kapsamından çıkarırken, amerikan psikoloji derneği de“ eşcinsellik doğal bir durumdur değiştirilemez” demektedir.

eşcinselliğin bir hastalık olduğu yönünde hiçbir bilimsel temele dayanmayan, cinsiyetçi, homofobik açıklamalar, eşcinsel cinayetlerin çok sık yaşandığı bir ülkede onlara karşı varolan nefreti daha da artıracaktır. kavaf tarafından yapılan bu talihsiz açıklamalar bursa’da, istanbul’da ve diğer şehirlerde sırf eşcinsel oldukları için sokak ortasında cinayetlere kurban gidenlerin sayısını artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

demokrasi ve insan haklarından bahseden akp hükümetinin bir bakanı olarak kavaf’dan ayrımcılık ve nefret içeren bu sözlerinden dolayı şimdi tüm kamuoyu bir özür beklemektedir.

1. dünya sağlık örgütü başta olmak üzere birçok sağlık kuruluşu tarafından eşcinsellik 1970’li yıllardan beri bir hastalık olarak kabul edilmezken, sayın bakan hangi bilimsel verilere dayanarak bu açıklamaları yapmıştır?

2. sayın bakan kavaf’ın bu açıklamaları hükümetinizin ortak görüşlerini mi yansıtmaktadır?

3. hükümetinizin bir bakanı tarafından yapılan nefret ve düşmanlık içeren bu açıklamalar, toplumda ki var olan eşcinsel düşmanlığını daha da körükleyeceğini düşünmüyor musunuz?

4. eşcinsellere saldırmak yerine, kadın ve aileden sorumlu devlet bakanı selma aliye kavaf’a, çöken aile kurumlarını düzeltmek, kaybolan çocuklara sahip çıkmak, yurtlarda, sokakta, okullarda tacize tecavüze uğrayan çocukları tespit edip yardım etmekle uğraşması gerektiği uyarısını yapmayı düşünüyor musunuz?

5. kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu başkanı güldal akşit, “eşcinseller toplumdan dışlanmamalı onları kazanmak için çalışma yapılması gerekir” diye bir öneri yapmışken bu konuda bir adım atmayı düşünüyor musunuz?

6. karşılaştıkları ayrımcılık ve hak ihlallerine karşı taleplerini iletmek üzere sayın bakan kavaf’tan randevu talep eden bu insanlara randevu verilecek mi?

7. bakanın yaptığı bu açıklamalar sonrası, cinsel ayrımcılık yapan, eşcinsellere karşı düşmanlık besleyen insanların, bakanın bu sorumsuz açıklamalarından cesaret alarak bu tür cinayetlerin artabileceğinden endişe etmiyor musunuz?

8. yaşam hakkının ihlali, cinsel ayrımcılık ve eşcinsel cinayetlerin artmasına kadar varan şiddetin sorumluluğunu sayın bakan aliye kavaf üstlenecek mi?

9. her fırsatta demokrasi ve insan hakları savunuculuğu yaparken başta bazı bakanlarınız ve abd yetkilileri, sayın bakanın sözlerini bilgisizlik ve nefret içerikli açıklamalar olarak değerlendirerek özür dilemeye davet etmişlerdir. siz de bakan kavaf’ı özür dilemeye davet edecek misiniz?

independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
selma aliye kavaf denizli
selma aliye kavaf, 1 temmuz 1962’de denizli’de doğdu. babasının adı niyazi, annesinin adı gülseren’dir. öğretmen; ankara üniversitesi dil ve tarih-coğrafya fakültesi’ni bitirdi. öğretmen olarak görev yaptı. 60. hükümet’te devlet bakanlığı görevine atandı. ingilizce bilen kavaf, evli ve 1 çocuk annesidir.

sipsi
liste dışıdır. oysa ki ne de başarılı bir bakandı, canım benim ya.. hormonlu domates ödülüyle idare etsin artık..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol