tiffany catlak t shirt yarışması

pirate of garibban
bu sene dördüncüsü düzenlenen t shirt tasarım yarışması.pek adil olmadığını düşünüyorum ve yalnız olmadığımdan da eminim bu konuda.2006 2007 de çok fazla duyurulmadı yarısma onlara eh hadi diycem ama geçen seneki hakkında laflar hazırladım.
2008 in bi bahar sabahı annem uyandırdı beni ve dergide gördüğü bi reklamı anlattı iyi çizim yaptığını düşündüğü oğulceyizine.bi heyecan ben düşünmeye başladım tabi,sonuç olarak üçüne çok güvendiğim ve güzel bi taraftar kitlesi topladığım dört çizim yaptım yolladım. gel gelelim sonuçlar açıklandı bi heyecanla baktım ve ben yoktum. eyvallah, olmayabilirim yarışmadır ancak kazananlar bana hiç te "neyse ya hayırlısı olsun" dedirtmedi. hangi akla hizmet olarak seçildiğini anlamadığım tişörtler vardı ilk 30da.kalitesi düşüktü ve çoğu cinsel içerikliydi. cinsel içerikli olmasına karşı değilim ancak bişeyin komik veya çatlak olması için yeterli değildir bu.seçen insanların beyninin iki bacak arasında sallandığını düşünüp "koy g.tüne" dedim kendi kendime.

şimdi 2009 geldi ve çok sinirli ve kırgın oldugum tiffany ye yine yolladım üç çizim ve bu kez anlayacakları dilden konustum bacaklarının arasına hitap ettim. bunlar da kendince bi taraftar kitlesi topladı ama geçen seneki kadar reklam yapmadığım için kendince diyorm yoksa bunlar da toplardı iyi bi kitle.

neyse mesele kendi yaptıgım işler diil, ben kazanamiym, hatta beynim dursun hiç bi fikir bulamıym, paranız da sizin olsun ama ilk 30 u gördükten sora "adamlar yapmıs hacı, he he su süpermiş lan, lan ne cevherler var" falan diym.
benim gibi hakkının yendiğini düşünen onlarca yüzlerce cevherin katıldığı yarışmadır aynı zamanda.

bi de bu cevherlerin gönderdiği caanım işler üzerinde kazanmasalar da telif hakkı iddia etme şansları yok. yani tiffany bu fikirleri kullanabilirmiş kimseye bişey sormadan "one minute" un bile patentinin alındığı ülkemde.

dileğim bu sene, geçen seneki yarışmanın sonuçlarına verilen tepkilerin göz önünde fazlasıyla bulundurulup daha özenli bi seçim yapılmasıdır.çünkü biçok forum sözlük geçen yılki yarısma sonucunda benimkine benzer yakarışlarla dolu.

çok fazla kendini beğenmişliğin hakim olduğu bi entry olmuş farkındayım ancak bu durum geçen sene çizimleri yaptıktan sonra yoktu, yarısma sonucuna inat başladı.tabi ki güveniyodum yaptıgım islere ama götüm sonucu görünce inadına kalktı.hala da kalkık.saygılar
pirate of garibban
1.ye 10000 2.ye 5000 3.ye 2500 tl verilecek yarısma
geçen sene bunların üzerine paris tatilleri vardı.

neyse sitelerinde de yazdıkları gibi geçmişe mazi denir.
1 mayıs a kadar çizimlerin yollanması gerekiyo. 15 mayısta ilk 30 açıklanıcak.
15 mayıs 10 haziran arası bu tişörtler sitede yayınlanıp halk oylamasına sunulacak. halk oylaması ve jüri seçimiyle beraber belirlenen ilk üç bi partiyle açıklancak. bu sene partide hadise varmış.

bi de resimde gördüğüm kadarıyla geçen yılki jüride; mesut yar, yüksel aytuğ, ceyhun yılmaz varmış.

bahsi geçen şahıslardan hiçbirine kişisel gıcığım olmamakla beraber,bi önceki entrymde hiçbirine saldırıda bulunmadığımı belirtmek isterim. ama durumdan çıkan sonuçta anlattığımdan pek farklı değil.sanal ortamda biçok alanda isyan edildiği üzere.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol