eslerin birbirlerinin annelerine anne demeleri

independence
ba$lik siniri yeterli gelseydi daha abartirdim ben bu ba$ligi, "babalarina da baba demeleri" diye devam ederdim ancak yemedi haliyle.

sakincali ve riyakar bir $eydir bu.

oncelikle e$inin annesine ya da babasina nicin anne ya da baba diyesin ki? senin annen ya da baban degiller ki, ustelik onlari taniyali daha ne kadar oldu da anne ya da baba yerine koydun? okul cagin boyunca sana hocalik eden kimseye anne ya da baba dedin mi de daha yeni tanidigin insanlara anne ya da baba diyorsun. bir kere olsun mahalle buyuklerinden, kom$ularindan kimseye anne ya da baba dedin mi?

cix, demedin. demedin cunku annen ya da baban degil onlar, tipki e$inin annesi ya da babasi senin annen ya da baban olmadigi gibi. i$in bu kismi has riyakarlik.

bir de ahlaki boyutu vardir bu durumun.

e$inin annesine anne babasina baba diyorsun da e$in senin karde$in mi? ha karde$inse enseste mi yelken aciyorsun bu durumda?

olmaz boyle, e$inizin annesine anne babasina da baba demekten vazgecin. e$inin annesinin adi mahmureyse "mahmure hanim" diyin, abasinin ismi rifatsa "rifat bey" diyin, daha fazla bunalima sokmayin beni.

kriz ulkemizi teyet gecmi$ken daha da dertlendirmeyin insani.
elma sekeriiii
e$ler, birbirini bulup evlendiklerinde artık sen’i ben’i kalmamı$ bir olunmu$tur. buradaki mantalite de budur.
senin annen benim annem benim annem de senin annendir, cünkü sen neysen ben de o’yum görü$ü bu noktada hakimdir. o yüzden e$ler birbirinin ailesini kendi ailesi gibi görüp karde$ini karde$ anne babasını da kendi anne babası gibi kabul etmi$tir.
gerçi bu i$ler ba$ta böyledir, daha sonra e$ler arasında senin anan da $öyleydi, it karde$in de bunu böyle yaptı bakalım buna ne diceksin tarzında konu$malar da olabiliyor. ondan sonra da yemi$im anasını babasını moduna girebiliyorlar.

ha benim secimim ise isminin ardına anne veya baba eklemektir.
esma anne gibi.
isimle de hitap edebilirsiniz. bu tamamen ki$isel bir seçimdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol