ben jerry s

elma sekeriiii
ben&jerry’s, 1978’den bu yana dünyada bir gelenek haline gelen geleneksel dondurma günü’nü türkiye’de ikinci kez kutluyor.

türkiye pazarına kasım 2007’de giren marka, 21 nisan’da tüm dünyadaki ve istanbul’un dört farklı noktasındaki dondurma mağazalarında yaklaşık bir milyon adet dondurma dağıtacak.

türkiye’de ikinci kez 21 nisan’da 13.00 – 20.00 arasında gerçekleştirilecek olan geleneksel ‘ben&jerry’s dondurma günü’ için kutlamaya katılacak mağazalar şöyle:

- ben&jerry’s bağdat caddesi
- ben&jerry’s cinebonus kanyon
- ben&jerry’s cinebonus meydan
- ben&jerry’s city’s nişantaşı

nerobianco
ben cohen ile jerry greenfield, yemek yemeye bayıldıklarını ama koşmaktan nefret ettiklerini 1966’da birlikte aldıkları bir beden eğitimi dersinde keşfettiler. aradan yıllar geçti, 1978 yılına geldiklerinde, ben gelecek vaat etmeyen, düşük maaşlı pek çok sıradan işten kovulmaya devam ederken, jerry de tıp fakültesine girmek için yaptığı ikinci denemede de başarısız olmuştu. işte tam o dönemde, ortak tutkuları yemek yemek olan ikili, gelecekleri ile ilgili önemli bir karar verip, kendilerine
5 dolara mal olan bir dondurma yapma kursuna katıldılar. kursun sonrasında, vermont, burlington’daki eski bir benzin istasyonunu bir dondurma dükkânına dönüştüren ben & jerry ilk dükkânlarını da böylece açmış oldular.

ikilinin, taze vermont sütü ve kaymağından yaptıkları yüksek kaliteli doğal dondurmalar çok kısa zamanda kent halkının gözdesi oldu. ben’in lezzet konusunda pek de gelişmiş bir algısı yoktu. bu yüzden ben, “ağızdaki his” olarak tanımladığı duyguya güvenerek ilerliyordu. ben’in bu yaklaşımı sayesinde iri çikolata, büyük meyve, fındık ve ceviz parçaları ben & jerry’s’in imzası haline geldi. bazen dondurma içine koydukları bu parçaların ne büyüklükte olması gerektiği konusunda tartışsalar da hemfikir oldukları konu, bu işi yaparken eğlenmek istedikleriydi. jerry’nin bu konudaki fikrini özetleyen ‘eğlenceli değilse neden yapalım ki?” cümlesi ilk günden itibaren onunla anılır oldu.

çocukların ilk yıllarda muhasebe konusunda pek başarılı oldukları söylenemezdi. dükkanı açmalarının üzerinden daha iki ay geçmişti ki dükkanı kapatıp kapısına da ‘para kazanıp kazanmadığımızı anlamak için bir süreliğine kapalıyız’ yazan bir levha asmışlardı. gerçekten de para kazanamıyorlardı, ancak bu arada çok şey öğrenmişlerdi. 1979 yılı geldiğinde ben’in vw karavanında dondurma satmaya başlamışlardı ve hikayenin gerisi ise onların deyimiyle, malum!

yıllar içinde kazandıkları büyük başarıya rağmen ben ve jerry işe ilk başladıkları zamanlardaki ilkelerine hep sadık kaldılar ve ‘işletmelerin içinde yaşadıkları topluma karşı sorumlulukları vardır.’ felsefelerinden hiç vazgeçmediler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol